Официалните данни за растежа на брутния вътрешен продукт на Индия

...
Официалните данни за растежа на брутния вътрешен продукт на Индия
Коментари Харесай

Бившият финансов министър на Индия: Страната се намира в много дълбока криза

Официалните данни за растежа на брутния вътрешен артикул на Индия демонстрират, че през второто тримесечие на фискалната 2019 година (т.е. за интервала юли - септември) той ще се забави до 4,5% на годишна основа, което е най-ниската му стойност за последните шест години. Тази вест идва на фона на към този момент мощно влошеното положение на индустриалния бранш в страната, който означи спад от 4,3% и се свива за две следващи тримесечия, което значи, че към този момент се намира в криза.
 Икономиката на Индия също се насочва към криза
Икономиката на Индия също се насочва към криза

Производството в страната записва най-тежкия си спад от осем години насам

" Независимо какво управляващите споделят, фактът е, че се намираме в доста дълбока рецесия ", разяснява някогашния финансов министър (между 1998 и 2002 г.) на третата по величина стопанска система в Азия Йешвант Синха, представен от India Today. " Всички смели думи на държавното управление, че идващото тримесечие ще е по-добро, няма по какъв начин да се осъществен. Те се пробват да залъжат хората, обещавайки им по-светло бъдеще. "

Според Синха на страната ще са нужни четири или даже пет години, с цел да се възвърне от " гибелта на търсенето ", която е първата фаза на една рецесия. Пониженото ползване се следи най-много в земеделието и селскостопанския бранш, а по-късно обхвана и корпоративния бранш. " Това не е проблем, който може да се позволи с размахването на магическа пръчка ", сподели Синха.

Бившият финансов министър написа за предстоящото закъснение на икономическия напредък на Индия най-малко от 2017 година, когато посочваше, че тя може да изпадне в низходяща серпантина. " Но тогава предизвестията ми бяха прегледани като разсъждения на 80-годишен човек, който си търси работа ", сподели той.
 Индия е изгубила 300 000 работни места в автоиндустрията. Но държавното управление отхвърля това
Индия е изгубила 300 000 работни места в автоиндустрията. Но държавното управление отхвърля това

Една от най-бързо разрастващите се стопански системи се показва по-зле от предстоящото

Стопанството на страната се забавя последователно през последните три години от пиковата стойност на растежа си от над 9% на годишна основа, постигана през второто тримесечие на 2016 година А с изключение на потреблението и производството към този момент се виждат индикации и за спад на обществените и частните вложения и износа през последното тримесечие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР