Официалните данни за Германия показват, че са налице първите признаци,

...
Официалните данни за Германия показват, че са налице първите признаци,
Коментари Харесай

Расте разпространението на Covid-19 в Германия, докато мерките се облекчават

Официалните данни за Германия демонстрират, че са налице първите признаци, че предаването на Covid-19 още веднъж върви нагоре тъкмо в миг, когато страната деликатно се пробва да смекчи ограничаващите ограничения, съобщи Агенция Франс Прес.

Индексът на възпроизводство или заразяване, който от близко се следи от здравните управляващи, още веднъж се приближи до 1,0. Това значи, че всеки инфектиран е предал вируса на още един човек, демонстрират днешните данни на Института „ Роберт Кох ".

Министри и вирусолози подчертаваха значимостта от свеждането на този показател под 1, като в страната имаше дни на интензивни медийни и политически диспути, откакто канцлерът Ангела Меркел предизвести провинциите да не бързат със намаляване на ограниченията.

От средата на април показателят на заразяване бе към 0,7, преди още веднъж да потегли нагоре.

В същото време смъртността също стартира да се усилва от ден дневно.

Днес смъртността доближи 3,8%, демонстрират данните на „ Роберт Кох ". Въпреки нарастването тя остава много под равнищата в някои прилежащи страни, като Франция.

Последните данни демонстрират 156 337 случая на Covid-19 в Германия, от които 5913 с съдбовен край.

Увеличеният показател на заразяване и смъртността може да озадачи управляващите, до момента в който раздразненото от ограничаващите ограничения население стартира да се любува на някои новооткрити свободи и се нарушава първичния общ фронт на политици и медии показва Агенция Франс Прес.

Здравният министър Йенс Шпан разгласи по-рано през април, че пандемията е „ под надзор " в Германия, след което Меркел и министър председателите на федералните провинции реализираха единодушие за отваряне на по-малките магазини предходната седмица, както и за връщането на някои от децата в учебните заведения идния понеделник.

Междувременно някои огромни компании, като „ Фолксваген ", възобновиха производството в последните дни.

Новите данни обаче, които не са толкоз окуражаващи, ще бъдат предмет на оценка в диалога на канцлера с районните водачи в четвъртък, преди да бъдат взети решения за вероятно нови облекчения на ограничаващите ограничения на 6 май.

Меркел прикани да не се бърза с поетапното събаряне на ограничения поради опасения, че обстановката с вируса още веднъж може да се утежни. Но нейните предизвестия бяха разкритикувани като властнически от някои медии и представители на опозицията.

„ Дори в случай че приемем, че един човек заразява 1,1 други, ще достигнем границите на опциите във връзка с кревати в здравната ни система и в интензивните отделения през октомври ", сподели тя по-рано този месец.

„ Ако приемем, че показателят е 1,2... границата ще бъде достигната през юли. А при 1,3 - което не звучи доста, ще сме там още през юни ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР