Официални представители на САЩ преразглеждат план за преместването на 50

...
Официални представители на САЩ преразглеждат план за преместването на 50
Коментари Харесай

САЩ бие тревога: Турция има 50 наши ядрени бомби, спешно трябва да ги преместим

Официални представители на Съединени американски щати преразглеждат проект за преместването на 50 нуклеарни бомби на Съединените щати, които са съхранявани във военновъздушна база в Турция в разгара на военната атака на Анкара в Северна Сирия.

Сега оръжията се държат като " залог " от турския президент Реджеп Ердоган, съобщи почитан чиновник пред The New York Times.

Ядрените бомби от интервала на Студената война B61 са ситуирани на 100-250 благи от сирийската граница, показва The Guardian.

Бивш американски чиновник съобщи, че на предлагането бомбите да бъдат преместени, турските дипломати са дали отговор, че страната ще стартира да създава свои лични.

" Потенциалните проблеми от тези нуклеарни бомби са били обсъждани в продължение на десетилетия ", сподели още някогашният чиновник. " И в този момент стигнахме до миг, в който това се трансформира в проблем, неосъществим за игнориране ".

По-рано Ердоган бе декларирал предпочитание да ускори нуклеарния боеприпас на Турция.

" Някои страни имат ракети с нуклеарни бойни глави, освен една или две. Но същите тези страни споделят, че Турция не трябва да има такива ракети. Не съм склонен с това ", сподели Ердоган предишния месец, представен от Анадолската организация.

На 6 октомври президентът Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще изтеглят всички войски от Североизточна Сирия, прочиствайки пътя за турско въздушно и сухопътно навлизане. Войските на Ердоган започнаха нахлуване в сряда, а сухопътните сили нахлуха по-късно същия ден.

В понеделник съветските военни сили патрулираха до границата сред Сирия и Турция, което демонстрира, че Москва желае да запълни вакуума на сигурност след изтеглянето на американските войски от района предходната седмица, написа Fox News.

Тръмп от своя страна съобщи, че Съединени американски щати " ще употребяват нападателно икономическите наказания, с цел да се насочат към тези, които разрешават, улесняват и финансират дейностите в Сирия ". " Готов съм изцяло да унищожа стопанската система на Турция, в случай че турските водачи продължат да вървят по този рисков и унищожителен път ", сподели Тръмп. 

Страните-членки на Европейски Съюз дадоха обещание да преустановят износа на оръжие за Турция поради военните интервенции в Сирия, както и осъдиха нахлуването на Анкара в Северна Сирия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР