Официални лица в индонезийски град въведоха план за отклоняване на

...
Официални лица в индонезийски град въведоха план за отклоняване на
Коментари Харесай

Пиленца лекуват зависимостта на децата от смартфони

Официални лица в индонезийски град вкараха проект за отклонение на децата от смарт телефоните – като им дават техни персонални пухкави пиленца, които да отглеждат.
Около 2 000 пиленца на възраст четири дни ще бъдат раздадени на възпитаници в началните учебни заведения и прогимназиите в Бандунг през идващите седмици в опит да оттеглен децата от техните джаджи, оповестява AFP, предава БГНЕС.
Учениците би трябвало да хранят новите си домашни любимци преди и след учебно заведение и могат да ги държат вкъщи или в учебните пространства, в случай че нямат място в задния си двор.
Властите в града, на към 150 километра югоизточно от столицата Джакарта, нарекоха необичайния план " пилелизация ".
На събитие с ампутиране на лента бяха раздадени дузина пилета в кафези с надпис, който гласи: " Моля, грижете се добре за мен ".
" Тук има аспект на дисциплинираност ", сподели кметът на Бандунг Одид Мохамад Даниал.
Но планът не се свежда единствено до ограничение на смарт телефон навиците на учениците. Той е и част от националния проект за разширение на образованието на учениците, стартират от президента Джоко Уидодо.
Даниал разгласи пилешкия план предишния месец, само че съобщи, че градът има потребност от време, с цел да уреди логистиката с локалните пилешки ферми.
Майката на възпитаник Яя Ратнасари показа въодушевлението си от проекта за пилета като подмяна на смарт телефони и даже изрази вяра, че това може да насърчи сина й да стане птицевъд.
„ За тях е по-полезно да се грижат за пиленца, в сравнение с да играят със смарт телефони “, сподели тя.
Но нейният наследник младеж Рабил е по-малко въодушевен.
„ По-интересно е да играеш със смарт телефон “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР