Официалната церемония за откриване на новата и модерна Професионална гимназия

...
Официалната церемония за откриване на новата и модерна Професионална гимназия
Коментари Харесай

Утре откриват официално новото училище по компютърно програмиране!

Официалната гала за разкриване на новата и съвременна Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас ще се състои на следващия ден, 11 септември, от 13.30 часа. От през днешния ден 108-те възпитаници към този момент организират своите първи образователни занятия във високотехнологичния кампус в ж.к. " Меден рудник ", построен по западен пример - с обособени здания, необятен двор, отвън шума и трафика на огромния град.

Създаването на профилирано образователно заведение по програмиране и нововъведения е по концепция на кмета Димитър Николов, в отговор на нуждата от ново професионално обучение в последните години, насочено към потребностите на бизнеса и все по-засилващия се апетит за експерти в най-перспективните специалности на бъдещето - роботика и изкуствен интелект.

Няколко месеца по-късно четирите здания към този момент са изцяло актуализирани и осъвременени, съгласно условията на IT гимназията, с сложени топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветяване, нови отоплителни и електрически съоръжения. Вътрешните пространства са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника - компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и други

Старата трапезария се трансформира в актуален учебен ресторант, общежитието - в съвременни стаи за настаняване на учениците, които не са от Бургас. Гимназията разполага още с нов физкултурен салон, нови кабинети и компютърни зали в учебния корпус, образователна компания с лекционна зала, пространства за самоподготовка и високотехнологична лаборатория по роботика.

Просторният двор към този момент ще предлага на учениците богати благоприятни условия за спорт със своите нови стадиони по волейбол, баскетбол, футбол и фитнес площадка. Нови алеи, зеленина и беседки ще подготвят гимназистите към занятия навън и отдих в свободното време.

За сигурността на модерния кампус ще се грижи 24-часова защита и видеонаблюдение в постройките и на двора.

Училището започва образованието през новата образователна година с две специалности - " Програмно обезпечаване " и " Приложно програмиране ". В първата ще се учат роботика, изкуствен интелект и компютърните езици - C#, Java и Python. Втората компетентност е обвързвана със софтуерно инженерство и създаване на приложения и стратегии за разнообразни компютърни устройства посредством C#, Java и Java Script.

Учениците ще употребяват най-съвременно цифровизирано образователно наличие, създадено от най-хубавите софтуерни компании в света - Microsoft и Гугъл, съчетано с безвредна виртуална среда за образование на всеки възпитаник с самостоятелен достъп до него. Освен компютърни науки, в IT кампуса ще се учи задълбочено и британски език.

Гимназията по програмиране в Бургас е измежду първите образователни заведения, които внедряват в обучителния развой на своите възпитаници личен хуманоиден робот. Целта е хуманоидът да се образова дружно с учениците на високотехнологичното учебно заведение и да развива своите функционалности с помощта на тях.

За улеснение на децата и успокоение на родителите им ще бъдат пуснати три разнообразни автобусни направления, оптимално съобразени с местоживеенето на гимназистите, оставяйки ги непосредствено до двора на образователното заведение преди първия образователен час, който ще стартира по-късно от другите учебни заведения - в 08.30 часа.

Това трансформира софтуерната гимназия в единствената в района, която ще дава неповторимата опция за образование в най-бързо разрастващата се специалност в света, съчетана с професионална езикова подготовка и приемане на интернационален документ.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР