Официалната церемония по награждаване на най-добрите футболисти на ФИФА за

...
Официалната церемония по награждаване на най-добрите футболисти на ФИФА за
Коментари Харесай

Какво да очакваме от церемонията по награждаване на най-добрите футболисти на ФИФА за 2022 г.?

Официалната гала по награждаване на най-хубавите футболисти на ФИФА за 2022 година ще се състои на 27 февруари 2023 година в Париж, а Българска национална телевизия ще ви направи очевидци на връчването на наградите.

Надали има по-подходящ град от Париж, който да подслони сходна гала. Бласък, жанр, предразполагаща конюнктура и двама французи, които са в спор за най-важната премия, както и двама футболисти на Пари Сен Жермен.

Съвсем закономерно международното състезание по футбол в Катар е събитието, което способства най-съществено за наличието на някои от номинираните състезатели. Гласът на журито е разпределен с равна тежест от по 25 % на четири групи – капитани на национални тимове, треньори на национални тимове, публицисти и почитатели от целия свят, които са взели участие във вота.

Фаворитите за наградата са Килиан Мбапе и Лионел Меси. Аржентинецът реализира заветната, бленуваната цел, ставайки отличник на света с „ гаучосите “ след епичния край против Франция. Геният от Росарио завърши Мондиала със седем гола и три асистенции и стана първият състезател, определян два пъти за най-полезен на международни футболни финали. „ Бълхата “ задмина Лотар Матеус и по брой мачове на шампионати на планетата – 26.

На същия този край Килиан Мбапе вкара хеттрик – феномен, който човечеството не бе виждало от финала на Мондиала през 1966 година насам. Бързоногата звезда на ПСЖ стана голмайстор №1 в Катар с осем попадения. На клубно равнище Мбапе също изпъкна доста с 39 гола и 26 асистенции за ПСЖ през миналия сезон.

Третият кандидат за наградата е водачът на Реал Мадрид – Карим Бензема. Централният нападател осъществя 15 по пътя на Кралския клуб към 14-и трофей в Шампионската лига, като бе избран за най-хубавия футболист в най-престижния клубен шампионат. Бензема означи внушителните 27 пъти в Ла Лига през предходната година.

При треньорите претендентите за влиятелната премия са селекционерът на Аржентина Лионел Скалони, мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола и наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти.

Церемонията ще ни предложи още много награди, като тази за най-хубава състезателка при дамите, треньор №1 при дамите, най-хубавите вратари, както и единадесеторки на ФИФА при двата пола.

С интерес се чака и оценката за великодушие, където по традиция са номинирани футболни последователи поради възпитаните си или трогателни дейности.

За премията „ Пушкаш “ за най-красив гол ще спорят величественото осъществяване на Ричалисон от международното състезание, превъзходният гол на Дмитрий Пайет за Олимпик Марсилия в Лигата на конференциите и провокиралото удивление попадение на поляка Марчин Олекси на шампионат за хора с ампутирани крака.

В началото на утрешната гала ще бъде отдадена респект и към Краля на футбола Пеле.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР