Официалната Тирана реши да продаде и отпише по-голямата част от

...
Официалната Тирана реши да продаде и отпише по-голямата част от
Коментари Харесай

Албания продава стари МИГ-ове за десет хиляди евро

Официалната Тирана реши да продаде и отпише по-голямата част от военните си самолети, датиращи от времето на социализма, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “, като акцентира, че музеи, учебни заведения и колекционери към този момент са дали поръчка да станат нови притежатели на старите машини.
Част от пенсионираната въздушна флотилия на Албания се намира зад стоманените порти на база, ситуирана в сърцето на планина в северната част на страната. В тези 600-метрови прокопани тунели се съхраняват 10 остарели МиГ-ове. Три десетилетия след рухването на комунизма, албанските управляващи се пробват да продадат остарелите самолети – руско и китайско произвеждане.
„ Привеждаме оръжията си в сходство със стандартите на НАТО ", изясни началникът на Генералния щаб Бардил Колзаку. „ Що се отнася до МиГ-овете – поради носталгията ще запазим няколко в нашите музеи, другите ще ги предложим за продажба ", добави военният.
Музеи, учебни заведения и колекционери демонстрират интерес към покупката. Когато Албания за първи път разгласи опцията за продажба на самолетите, държавното управление в Тирана получи оферти от музей във Франция и учебно заведение за водачи в Германия.Досега продажбите не са осъществени заради бюрократични аргументи.
В листата на чакащите има и ентусиасти-любители на самолети.
Първоначалната цена на 15-те машини, които ще бъдат продадени, е 10 хиляди евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР