Официалната реакция на Китай относно „първия етап“ от постигнатото в

...
Официалната реакция на Китай относно „първия етап“ от постигнатото в
Коментари Харесай

САЩ и Китай сключиха частична сделка, но краят на търговската война не изглежда близо

Официалната реакция на Китай по отношение на „ първия стадий “ от постигнатото в петък комерсиално споразуемние със Съединени американски щати беше внимателна, само че топла. Това демонстрира, че китайското държавно управление има лимитирани варианти при договарянията с администрацията на президента Доналд Тръмп, в случай че желае да понижи напрежението върху забавящата се стопанска система на Китай, оповестява Bloomberg.

Китай получи нищожни облекчения от натиска от американски мита. В подмяна Пекин поема задължения за валутата си и практиките за интелектуална благосъстоятелност, както и за пазаруването на аграрни артикули.

Президентът на Китай Си Дзинпин се стреми да ускори доверието във втората по величина стопанска система в света, до момента в който се изправя пред провокациите, свързани с митингите в Хонконг.

„ Мини договорката е най-хубавото, което можеше да чакаме и има дълъг път до изцяло решение “, разяснява основният икономист в AMP Capital Investors Шейн Оливър. „ Мерките подсказват за мощния стопански напън върху Съединени американски щати и Китай да приключат комерсиалната война “, изяснява той.

Реакцията на Китай

Основната държавна медия в Китай не дефинира като „ договорка “ развоя от срещите сред вицепремиера Лиу Хе, финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин и комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър.

Министерството на търговията в Китай заяви в публична позиция, че двете страни са създали забележителен напредък по време на последните търговски договаряния. Но в известието на министерството не се приказва за подписана договорка. По-късно от министерството оповестиха, че двете страни заобикалят ескалация на спора, само че несигурността остава.

Данните за стопанската система на Китай за третото тримесечие евентуално ще покажат продължаващата потребност на Пекин да приключи комерсиалната война с Вашингтон. Очакванията са, че растежът на китайската стопанска система се е намалил до 6.1%. Това е най-слабият напредък за последните три десетилетия и няма да е задоволителен за осъществяването на поставените от Китайската комунистическа партия дълготрайни цели.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР