Официалната прожекция на филма Вездесъщият на режисьора Илиян Джевелеков, като

...
Официалната прожекция на филма Вездесъщият на режисьора Илиян Джевелеков, като
Коментари Харесай

Вездесъщият влезе официално в надпреварата за Оскарите

Официалната прожекция на кино лентата " Вездесъщият " на режисьора Илиян Джевелеков, като част от конкуренцията за " Оскар ", е към този момент факт. Снощи в специфична кинозала в сърцето на Холивуд се състоя първата от редица прожекции на българското предложение за " Оскар " 2018 за чуждоезичен филм пред членове на Американската Филмова Академия.
Продукцията на Мирамар филм беше определена да съставлява България в тази влиятелна конкуренция от Националния съвет за кино. Oбщо 87 кино лентата от разнообразни страни по света се борят за влизане в късия лист от топ 9, който ще бъде разгласен през декември. Следващият стадий е да бъдат определени петте заглавия, номинирани в категорията " Най-добър чуждоезичен филм ".
От началото на ноември в едни от най-популярните кинозали в Лос Анджелис, измежду които The Landmark Theatre и Lаеmmle Monica Film Center, ще се проведат редица кино прожекции и събития, представящи кино лентата и екипа му пред членовете на Академията и медиите зад океана. Сред акцентите на акцията е специфична прожекция, проведена от влиятелното професионално издание DEADLINE HOLLYWOOD, която ще бъде последвана от среща на феновете с режисьора Илиян Джевелеков и изпълнителя на основната роля Велислав Павлов.

Филмът по сюжет на Илиян Джевелеков и Матей Константинов споделя историята на Емил Борилов - публицист и криейтив шеф на рекламната организация " SNOB ". В ролята е артистът Велислав Павлов, който се вманиачава да следи всички към себе си със скрити камери. Постепенно това занятие излиза отвън надзор, разкривайки, както забавни и занимателни обстоятелства от живота на околните му, по този начин и неподозирани секрети за тях.
През 2017 година " Вездесъщият " завоюва невиждания брой от пет оценки на фестивала " Златна роза " във Варна - огромната премия на фестивала за най-хубав филм, за основна мъжка и женска роля, премията на публиката и премията на рецензията. По време на 22-ия " София Филм Фест " филмът получи премията на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и оценката на Международната асоциация на професионалните кино критици и публицисти ФИПРЕССИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР