Официалната продажба на оригиналния сгъваем смартфон Microsoft Surface Duo с

...
Официалната продажба на оригиналния сгъваем смартфон Microsoft Surface Duo с
Коментари Харесай

Смартфонът на Microsoft за $1400 e еднодневка

Официалната продажба на истинския сгъваем смарт телефон Microsoft Surface Duo с два екрана стартира на 10 октомври, само че акцията за предварителна поръчка за тази скъпа и необикновена джаджа сега е в разгара си. Журналистите към този момент се срещнаха с „ вътрешния свят “ на смарт телефона, отвориха извънредно огромната опаковъчна кутия и разгледаха пакета обширно.

Сега пристигна ред да поработят върху устройството и експертите от iFixit, които обичайно правят оценка поддръжката на новите смарт телефони. За разлика от други сгъваеми смарт телефони на пазара, Surface Duo не употребява нито един еластичен екран, а два обособени екрана, свързани посредством панти. Този факт обаче не се отразява на компликациите, свързани с разглобяването на смарт телефона.
 Смартфонът на Microsoft за 00 e

Оказва се, че ремонтите на Surface Duo няма да са лесни. На първо място, специалистите на iFixit означават необикновените триточкови винтове, употребявани от Microsoft. Компанията също не е икономисала лепило, укрепвайки надеждно всички фуги, само че в това време създавайки обилни компликации при демонтирането на частите. Всъщност компанията толкоз се е престарала, че се е доближила до производството на т.нар устройства за еднократна приложимост, макар високата цена на джаджата от към 1400 $.

Експертите от iFixit споделят, че единствен позитивен фактор е опцията за замяна на екраните и задните стъклени панели, без да е належащо да се разглобяват други съставни елементи. Все отново минусите са доста повече. Към горните проблеми инженерите прибавят и слаба отбрана на OLED панелите от строшаване, до момента в който съвсем всеки ремонт ще изисква тяхното разглобяване.

Решението за запояване на USB-C врата непосредствено към главната платка също е наречено минус. Като цяло, съгласно резултатите от тестването на Surface Duo, специалистите присъждат на устройството извънредно невисок рейтинг на поддръжка - 2 точки по 10-степенната канара.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР