Официална Варшава повтори, че газопроводът Северен поток 2 представлява заплаха

...
Официална Варшава повтори, че газопроводът Северен поток 2 представлява заплаха
Коментари Харесай

Защо Полша е срещу Северен поток-2

Официална Варшава повтори, че газопроводът " Северен поток 2 " съставлява опасност за сигурността на " целия район ", само че на първо място за Украйна. Защо Полша е толкоз обезпокоена от украинските доходи от преноса на съветски газ, поради многочислените й искания към „ прославянето на бандеровците “? И правилно ли е, че откакто планът бъде приключен, Москва може да направи " каквото си изиска " с Украйна, разяснява съветският вестник “Взгляд “ в своя публикация, показана от организация Фокус.
„ Не мисля, че в Полша царува твърда антируска изразителност. Има обаче някои проблеми, които не ни харесват, да вземем за пример „ Северен поток-2 “ . Този план ще разреши на Москва да лиши Украйна от доставките на газ за Европа и по-късно да направи каквото си изиска с тази страна. " Тези думи на полския министър председател Матеуш Моравецки звучат в дисонанс с новината, че наподобява Дания е отдръпнала последните си възражения против завършването на " Северен поток-2 " и в този момент единствено американските наказания забавят окончателното осъществяване на плана. Но изказванието му е удивително по друга причина: полякът лъже, където желае да каже истината, и споделя истината, когато желае да заблуди другите.
В справедлива действителност русофобията в Полската република под контрола на партията „ Право и правдивост “ в действителност е отвън всевъзможни граници. Това признават и тези поляци (например журналисти), които работят в Руската федерация и нямат никакви благосклонности към съветското държавно управление: обликът на Полша в Русия е доста по-добър и удобен от облика на Русия в Полша.
Настоящият полски министър председател не се интересува от това събитие като цяло, съгласно тях, и въпреки, че не са харесвани, заслужава да се обърне внимание най-малко на обстоятелството, че в съветското политическо и публично схващане просто няма хрумвания за „ нова окупация на Полша “ или за възмездие на поляците за каквото и да е, макар че полската агитация упорства, че съществуват сходни мисли и че Москва е подготвена да продължи своя „ кървясъл път над полските трупове “, просто по този начин.
Това е „ твърда антируска изразителност “, съществуването на която полският министър председател отхвърля, макар че, най-вероятно, той откровено има вяра, че в Полша има по-малко ненавист, в сравнение с би могла да бъде.
Що се отнася до " Северен поток-2 ", аргументите за полската ненавист към него са доста по-широки, в сравнение с би желал да покаже Моравиецки.
Първо, това е чиста упоритост . Руско-германският план за транспорт на газ в началото беше замислено да заобиколи Полша, което, несъмнено, на Варшава не се хареса - тя искаше да получи своя дял от преноса. Разбира се, „ Газпром “ няма справедливи аргументи просто да споделя облаги с русофобски настроените поляци, само че упоритостите не зависят от справедливи аргументи.
Например, в Полша по едно време интензивно се обсъждаше сходно пояснение, че Москва е длъжна да храни поляците с газ като отплата за претърпените в предишното премеждия.
Второ, което е доста по-важно, Полша е най-агресивният проводник на американските ползи в Европейски Съюз, с което демонстративно се гордее. Историята научи поляците да не се доверяват на европейските сили по въпроси на личната си сигурност, тъй че те започнаха да търсят поддръжка в по-надалеч незабавно след рухването на Желязната завеса - и те бързо я откриха, разчитайки на значимата полска диаспора в Съединени американски щати и Канада.
Оттогава Варшава е лобист на Вашингтон, без значение кой седи в Белия дом - републиканец или демократ. Партньорството на президента по никакъв метод не визира ползите на американските продавачи на полутечен природен газ, чийто директен съперник е „ Северен поток-2 “. Поляците купуват американски ВПГ и поставят спици в колелата на съветския план, т.е., с цел да им се отдаде дължимото, те се държат като лоялни съдружници или васали (в взаимозависимост от ъгъла на зрение), само че не е признато да се приказва за това на глас, тъй като опонира на правилата на европейската взаимност - енергийния съюз на Полша с американците вреди освен на Русия, само че и на Германия.
Третата причина за омразата към „ Северен поток-2 “ в действителност се отнася до Украйна, по-точно до финансовата поддръжка на украинския държавен план. В полската картина на света тя има за цел да ограничи Русия и да пречи на живота й по всевъзможен вероятен метод, само че с този метод Украйна бързо става по-бедна, защото нейното географско състояние и взаимозависимост от стопанската система на Русия са неотменими.
Според логиката на нещата поляците, американците, германците и други в този случай би трябвало да поемат отговорност за изхранването на Украйна върху себе си, само че никой няма спомагателни пари, тъй че въпросът се слага по този начин: да, Украйна е антируски план, само че Русия сама би трябвало да го финансира, т.е. основно посредством възнаграждение за пренос на газ през нейната територия.
Както и да е, Моравиецки е прав, че премахването на клапана от украинските ръце ще направи допустимо с Украйна, в случай че не всичко, което човек желае, то огромна част от това, което е рисковано да се направи в този момент.
Няма " демонски трик " в този, напълно явен и стабилен бизнес интерес. Природният газ е една от главните съветски артикули, гарантираща валутни доходи на хазната. Държавата е директно заинтригувана от непрекъснатата му продажба в страните от Европейски Съюз и би желала да отстрани медиатора, изравен сред нея и купувача, т.е. Украйна.
На първо място, тъй като това е непредсказуема и корумпирана страна, способна на всевъзможни провокации. Тя потвърждава това с цялата си история от 1991 година и продължава да го потвърждава и до през днешния ден.
Но в това време би било лукаво да се каже, че лишавайки Киев от оръжието - изнудване за газ, Русия мисли единствено за отговорностите си към европейските купувачи. В връзките с Украйна има редица проблеми, които занапред ще би трябвало да се вземат решение - и те ще бъдат решени, рано или късно, по един или различен метод.
Например, би трябвало да се реализира резистентен мир в Донбас, да се дават гаранции за сигурност на неговите поданици и благоприятни условия за икономическо развиване на района. Трябва да се обезпечи на Крим прясна вода и най-после да се затвори въпроса за принадлежността му към Руската федерация. Това е, по този начин да се каже, безвъзвратен най-малко.
За задачата върху Украйна ще би трябвало да окаже напън, а не върху политическия Киев (практиката демонстрира, че малко зависи от името на президента, защото политиката на страната се дефинира от украинските олигарси), а за украинците като цяло - провокативните дейности на тяхната страна във връзка с Русия, руснаците и рускоезичните би трябвало да се отрази на украинските портфейли. Те и се отразяват към този момент, само че към момента в щадящ режим, до момента в който Русия не прекъсне каналите за финансова поддръжка за намерено враждебна страна за съветска сметка.
Има доста такива канали, като се стартира с огромния бизнес и се приключи с паричните преводи на мигрантите в родината им, само че до момента в който Киев има опция да диктува условия по въпросите за превоза на газ, този набор от способи е блокиран за Русия. Рисковете са прекомерно високи и ще останат високи досега, в който „ Северен поток-2 “започне да действа изцяло.
И той ще проработи. Няма да се чака дълго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР