Oфициална церемония от 19 часа на 29 януари в Балната

...
Oфициална церемония от 19 часа на 29 януари в Балната
Коментари Харесай

Концерти в Европа за председателството ни

Oфициална гала от 19 часа на 29 януари в Балната зала на Кралския замък във Варшава ще сложи начало на програмата за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Полша. Химните на България, на Полша и на Европа ще прозвучат в осъществяване на хора на Европейския лицей в Натолин.
 Проф. Марио Хосен Проф. Марио Хосен
Тържествената вечер, проведена от Българското посолство в Полша и Българския културен институт, ще продължи с концерт на двама виртуозни музиканти – проф. Марио Хосен (цигулка) и Лиляна Кехайова (виолончело). В тяхно осъществяване ще звучат произведения на Й. С. Бах, Н. Паганини, Петър Христосков, М. Равел и Г. Фр. Хендел.

В прилежаща зала на Кралския замък ще бъде ситуирана експозиция от художествена дърворезба и иконопис на възпитаници от Националната гимназия по приложни изкуства “Тревненска школа ” – град Трявна. Изложбата гостува в Полша в границите на Фестивала на младите дарования на България, проведен от БКИ – Варшава под патронажа на българското Министерство на културата.

Официалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Словакия (Братислава) ще бъде маркирано с концерт на Камерен оркестър “Софийски солисти ” на 30 януари (вторник) от 18 ч. в Катедралата “Св. Мартин ”. Организатори на събитието са Посолството на Република България и Българският културен институт в Словашката република. В програмата на концерта са включени произведения от Йохан Себастиан Бах, Марин Големинов и Франц Шуберт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР