Официална Тирана оценява, че преговорите за текста на спогодбата за

...
Официална Тирана оценява, че преговорите за текста на спогодбата за
Коментари Харесай

Преговорите между Гърция и Албания за двустранните проблеми преминали напрегнато

Официална Тирана прави оценка, че договарянията за текста на спогодбата за разрешаване на двустранните проблеми сред Гърция и Албания са били тежки и извънредно напрегнати. Албанският министър председател Еди Рама, в коментар за окончателното съглашение сред Албания и Гърция, съобщи, че държавното управление му се пробва да позволи въпросите, които са създавали търкания сред двете страни след събарянето на комунистическия режим в Албания, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.
„ Вложихме, с цел да се основат стратегически дълготрайни връзки с Гърция, Това не беше толкоз елементарно, защото в течение на договарянията имаше огромно напрежение, само че не, тъй като сме желали да развалим връзките с Гърция, а в противен случай, да надигнем всички недоразумения, които бяха основани след смяната на системата, с цел да можем най-после да излезем на добър път “, съобщи Рама.
Според него от историческо значение е това, че Атина е схванала, че Законът за война с Албания е неуместен и премахването му е от огромно смисли. Рама оцени, че решението за морската граница сред Албания и Гърция е положително и рецензиите на опозицията за морската граница са във щета на Тирана.
„ Макфакс “ изяснява, че изявата на албанския министър председател идва след завършването на текста на съглашението сред Албания и Гърция за разрешаване на двустранните проблеми от министрите на външните работи на двете страни на остров Родос, което се случва в навечерието на подписването на този документ в хода на срещата на върха на Европейския съюз на 28 и 29 юни от министър председателите на двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР