Официална среща между кмета на Варна Иван Портних и посланика

...
Официална среща между кмета на Варна Иван Портних и посланика
Коментари Харесай

Посланикът на Иран бе на официално посещение във Варна

 Официална среща сред кмета на Варна Иван Портних и посланика на Ислямска Република Иран Н. Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули се организира през вчерашния ден в общината. 

По време на диалозите кметът срещна своя посетител с целите в развиването на морската столица – създаване на новата икономическа зона, развиване на градската инфраструктура. Подчертани бяха новите дестинации, които предлага Летище – Варна, както и отличните условия за развиване на туризъм в града и района.

" Надяваме се сериозните усложнения, които изпитва сега туристическият отрасъл, да бъдат преодолени бързо и Варна още веднъж да бъде привлекателно място за отмора, в това число за Вашите сънародници “, сподели кметът Иван Портних.

Той  добави, че градът притегля задгранични посетители с богатото си културно-историческо завещание, минерални извори и атрактивни интернационалните спортни събития.

Н. Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули от своя страна акцентира, че към 30 000 жители на Иран всяка година посещават Варна. " Преди две години празнувахме 120 години от дипломатическите връзки сред нашите страни. Присъствието на над 2000 общи думи демонстрира дълбочината на нашите връзки, имаме доста общи обичаи и традиции, по тази причина съм стимулиран да развиваме нашите двустранни контакти “, съобщи той. 

Дипломатът добави, че  откогато е дипломат в България посещава разнообразни градове, като първото му посещаване през 2018 година, импровизирано, е било във Варна, с цел да гледа мач на иранския волейболен тим. Според него Варна и България имат голям капацитет, който може да бъде развиван, в това число посредством културни и стопански контакти с Иран. Той показа, че се демонстрира интерес към продукции от българското земеделие и отглеждане на животни, към туризма и развиването на пристанищни действия. Подчертано бе, че директната доставка на артикули от Иран у нас, без прекосяване през трети страни, сигурно ще понижи цените.

" Като посланик имам една цел – да премахнем тези непреки връзки сред нас, да създадем директни връзки, в интерес на нашите страни “, разясни Н. Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули. 

Участниците в срещата се сплотиха към концепцията след края на епидемиологичната конюнктура да бъдат потърсени благоприятни условия за по-активни контакти и осъществяване на взаимни събития във Варна  – културни и стопански, с присъединяване на представителите на двете страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР