Официална подписка за връщането на отстранения началник на полицията във

...
Официална подписка за връщането на отстранения началник на полицията във
Коментари Харесай

ДПС във Враца иска връщането на Газибарски

Официална подписка за връщането на отстранения шеф на полицията във Враца е инициирал Светлин Герасимов - общински консултант от Либерален алианс " Има бъдеще за Враца " и член на младежкото Движение за права и свободи.

От пресцентъра на общината във Враца оповестиха за OFFNews, че в качеството си на частно лице Герасимов е внесъл искане за откриване на шатра в центъра на града, в която да се събират подписи в поддръжка на Газибарски. Писмото е входирано в администрацията на общината и се чака настояването да бъде подписано от кмета Калин Каменов. 

Либерален алианс " Има бъдеще за Враца " е коалиция, образувана за локалните избори през 2015 година след подписано съглашение сред Движение за права и свободи, Национална движение „Симеон Втори", Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “, партия " Никола Петков "  и „ Партия на българските дами “. Самият Герасимов член на младежкото Движение за права и свободи за Враца.

От няколко дни в града има неодобрение след отстраняването на Димитър Газибарски поради показани слаби резултати в работата на дирекцията на Министерство на вътрешните работи във Враца. Отстраняването от поста му пристигна единствено ден, откакто стана ясно, че той е уволнил служителя на реда, който популяризира видеото с шефа на физическата защита в АЕЦ-а Пешко Караджов.  

Последва вълна от неодобрение, в която се включиха близки и другари на Газибарски и някогашни служители на реда. 

Както OFFNews писа, Газибарски е бил с лишен допуск до класифицирана информация през 2010 година поради ненадеждност и заплаха от теч на информация.

В последните дни на държавното управление на тройната коалиция през 2009 година той е назначен за началник на бранш “Противодействие на престъпността ” в РУП-Враца. След като е изместен на по-ниска служба в първото държавно управление на Бойко Борисов, в държавното управление на Пламен Орешарски кариерното му развиване още веднъж потегля нагоре. Само два месеца преди края на мандата на държавното управление - на 12 юни 2014 година, е назначен за шеф на Районно ръководство във Враца, а при второто държавно управление на ГЕРБ към този момент е назначен за шеф на ОДМВР-Враца
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР