Официален старт на международен спортен проект дадоха Българска снукър федерация

...
Официален старт на международен спортен проект дадоха Българска снукър федерация
Коментари Харесай

БФСнукър с голям образователен проект

Официален старт на интернационален състезателен план дадоха Българска снукър федерация и Европейската билярд и снукър асоциация. „ Развитие на умения в и посредством снукър “ (STROKE) ще разпространява на европейско равнище персоналните, обществените и просветителните преимущества на спорта и потребността от използване на механизми за двойната кариера в спорта. За задачата двете организации ще си сътрудничат с гимназии от България, Португалия и Италия, както и с исландска неправителствена асоциация за нововъведения. Проектът е финансиран с поддръжката на Европейската комисия посредством стратегия Еразъм + Спорт.

„ Ще използваме снукъра като дипломат за показване на по-достъпен и на практика насочен метод към физиката и математиката. Той ще посредничи за повишение атрактивността на образователните предмети, като по едно и също време с това употребява всички преимущества, които спортът дава, като умения за централизация, справяне напрегнато, поредност, точност, такт, тактика, приемливост и почтена игра “, сподели президентът на БФСнукър Олег Велинов пред публицисти в границите на първата партньорска среща по плана.

В нея присъединяване взеха представители на всички партниращи организации. През идващите две години те ще обменят опит в потреблението на спорта като учебен инструмент и ще основат неповторим образователен проект, който да може да се употребява еднообразно дейно, както в учебно заведение, по този начин и в спортните клубове по снукър. Иновативната снукър стратегия ще бъде ориентирана към създаване на спортни умения дружно с умения, добити в основни образователни предмети като физика и математика. Ефективността на програмата и опциите ѝ за внедряване в просветителните системи в четирите страни ще бъде изпитана в продължение на пет месечен тестов интервал в учебните заведения сътрудници по плана и снукър клубове в България.

Следващото събитие по плана ще се организира през април в сърцето на международния снукър – Шефилд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР