Официален представител съобщи, че румънски съд е потвърдил трето удължаване

...
Официален представител съобщи, че румънски съд е потвърдил трето удължаване
Коментари Харесай

Румънски съд удължи за трети път ареста на Андрю Тейт

Официален представител заяви, че румънски съд е удостоверил трето удължение с 30 дни на ареста на спорния инфлуенсър и някогашен професионален кикбоксьор Андрю Тейт, който е арестуван по съмнения в проведена престъпност и трафик на хора, съобщи Асошиейтед прес.

Тейт загуби обжалването през днешния ден против решение от 21 февруари за удължение на ареста му за трети път с 30 дни, съгласно Рамона Бола, представител на румънската Дирекция за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ). 

Тейт, 36-годишен британско-американски жител, прочут с мизогинистичните си възгледи, който има 5,2 милиона почитатели в Туитър, дойде в Букурещкия апелативен съд, закопчан с белезници към брат си Тристан, който е задържан по същото дело, осведоми Българска телеграфна агенция.

Бола съобщи също, че прокурорите са спечелили и обжалване против решение на съда да сложи под домакински арест две румънки, арестувани по същото дело. Така четиримата ще останат в ареста минимум до 29 март, уточни тя. Срещу никой от четиримата към момента не са повдигнати публични обвинявания.

В документ, обясняващ предходно решение на съда да ги остави в ареста, се споделя, че съдията е взел поради " особената заплаха на обвинените " и способността им да разпознават жертви " с нараснала накърнимост, които търсят по-добри благоприятни условия за живот ".

Тейт, който живее в Румъния от 2017 година, преди този момент беше блокиран от разнообразни платформи на обществените медии поради изложение на мизогинистични възгледи и тирада на омразата. Той нееднократно е заявявал, че румънските прокурори не разполагат с никакви доказателства и твърди, че делото им е " политическа " интрига, целяща да му запуши устата.

Румънската организация за битка с проведената престъпност съобщи в изказване след арестите през декември, че е идентифицирала шест жертви по делото за трафик на хора, които са били подложени на " актове на физическо принуждение и психическа насила " и са били полово експлоатирани от членове на хипотетичната незаконна група.

Агенцията съобщи, че жертвите са били примамвани под претекста на сантиментална връзка, а по-късно са били сплашвани, поставяни под наблюдаване и подлагани на други тактики за надзор, до момента в който са били принуждавани да вземат участие в нецензурен дейности за финансова полза на незаконната група.

През януари румънските управляващи нахлуха в комплекс покрай Букурещ, обвързван с братята Тейт, и иззеха автопарк от първокласни коли, включващ Ролс-Ройс, ферари и Порше. Те оповестиха, че са конфискували активи на приблизителна стойност 3,9 млн. $.

Прокурорите обявиха, че в случай че съумеят да потвърдят, че притежателите на колите са спечелили пари посредством противозаконни действия като трафик на хора, активите ще бъдат употребявани за покриване на разноските по следствието и за обезщетяване на жертвите. Тейт също по този начин безрезултатно апелира конфискацията на активите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР