Официален Лондон изрази разочарование от позицията на израелския премиер против

...
Официален Лондон изрази разочарование от позицията на израелския премиер против
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху продължава да е против създаването на палестинска държава

Официален Лондон изрази отчаяние от позицията на израелския министър председател срещу основаването на палестинска страна. Бенямин Нетаняху още веднъж повтори мнението си и по този начин задълбочи разликите с Вашингтон и неговите съдружници. В същото време, вестник " Уолстрийт джърнъл " оповестява за различия във военновременния кабинет на Израел по основни въпроси.

Хиляди израелци се събраха в Тел Авив, с цел да изискат оставката на кабинета на Нетаняху, обвинявайки го, че не се оправя със сигурността на страната.

" Силата да променяме е в нашите ръце. Това държавно управление би трябвало да си потегли - в този момент! ", сподели Ноам Алон - сестра на погубен израелски боец.



Израелската войска популяризира фрагменти от тунел в Хан Юнис, в който са били държани заложници преди да бъдат преместени.

" След към километър вървене в тунела, на дълбочина от 20 метра, бойците откриха централно пространство, където съгласно свидетелствата на завърнали се заложници са стояли похитените през множеството време. Сред откритите движимости, намерихме и рисунки на 5 годишната Амелия Алони ", сподели Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Ключовите фигури в израелския кабинет не са единни по въпроса дали би трябвало да се водят договаряния с " Хамас " и кой да ръководи Газа след войната, написа американското издание " Уолстрийт джърнъл ".



Американският президент Джо Байдън счита, че към момента е допустимо решение с две страни - палестинска и израелска по време на мандата на Нетаняху и даде образец:

" Има редица държави-членки на Организация на обединените нации, които нямат войска. Държави с ограничавания. Има метод това да проработи. "

Израелският министър председател обаче повтори позицията си, че е срещу основаването на палестинска страна.

" Мисля, че е доста разочароващо, че Нетаняху сподели това. Палестинците заслужават суверенна страна, Израел заслужава да има цялостната дарба да се пази. Не виждам друго решение с изключение на съществуването на две страни ", съобщи Грант Шапс, министър на защитата на Англия.



фотоси: Българска телеграфна агенция

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е на същото мнение:

" Правото на палестинския народ да построи своя страна, би трябвало да бъде прието от всички. "

В Газа, поради рецесията с горивата, палестинците към този момент употребяват магарета за превоз. Жертвите на израелските удари надвишават 25 000 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР