Офицерът от руското ГРУ Денис Сергеев, за когото се предполага,

...
Офицерът от руското ГРУ Денис Сергеев, за когото се предполага,
Коментари Харесай

Свързаха отровителя на Гебрев и Скрипал с армията „Вагнер“ и преврата в Черна гора

Офицерът от съветското ГРУ Денис Сергеев, за който се допуска, че е отровил предприемача Емилият Гебрев, е обвързван с армията " Вагнер ", с опита за прелом в Чрена гора и с редица други интервенции на ГРУ.

Сайтът The Insider, който работи взаимно с Bellingcat, разкрива нови детайлности от активността и биографията му.

Всъщност изданието написа за отравянето на Гебрев от Сергеев като за факт, не като за съмнение.

Припомняме, по рано Сергеев, с псевдоним " Сергей Федотов " беше разпознат като трети участник в покушението в Солсбъри против Сергей и Юлия Скрипал с нервнопаралитичното вещество " новичок ".

Той е бил в контакт и с други чиновници на ГРУ, свързани с участниците в опита за прелом в Черна гора, както и с частната войска " Вагнер " на доближения до Владимир Путин предприемач Евгений Пригожин. Контактите му допускат, че се е интересувал от оръжейни доставки за Сирия.

Както и другите двама отровители на Скрипал - Чепига и Мишкин, Денис Сергеев също е юноша от село. Израснал е в казахския Ушарала - през днешния ден град, а по това време село, обкръжено от военни елементи. През 1990 година е приключил военно учебно заведение, по-късно е траял кариерата си във въздушно-десантните войски. Служил е в 108-и гвардейски парашутно-десантен полк, основан в Новоросийск.

Участвал е в интервенции в Дагестан и във втората чеченска акция. През 1999 година е ранен, след което е препоръчан за държавна премия - тогава е бил капитан, пълководец на рота.

В началото на новото хилядолетие се трансферира в Москва, където постъпва във военната академия, подготвяща фрагменти за Главното разследващо ръководство на Русия - ГРУ.

The Insider отбелязва, че отравянето на Скрипал и Гебрев надалеч не са единствените интервенции, в които е взел участие.

" Любопитно е да вземем за пример, че Федотов е бил в Каталуния директно преди референдума за отделянето й, както и във Англия преди референдума за Брекзит. " - отбелязва изданието като показва, че все още няма удостоверение за ролята му в тези събития.

Други обстоятелства обаче са открити сигурно. Той е пътувал с същинското си име до Петербург с човек, чиято кола е записана на адрес на ГРУ. Правото за прилагане на въпросната кола принадлежи на служителя на ГРУ Владимир Моисеев - един от уредниците на опита за прелом в Черна гора.

Друг сателит на Сергеев е летял минимум четири пъти дружно с Едуард Шишмаков - вторият главен участник в черногорската спекулация. Този втори сателит е летял също постоянно до Краснодар дружно със наемници от армията " Вагнер ", чиято база се намира тъкмо в този град. Паспортите на наемниците от Вагнер са от същата серия, както тези на чиновниците на ГРУ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР