Офисът на комисаря по информационните технологии е наложил глоба от

...
Офисът на комисаря по информационните технологии е наложил глоба от
Коментари Харесай

240 милиона долара глоба за British Airways

Офисът на комисаря по осведомителните технологии е наложил санкция от 189 милиона английски лири (209 млн. евро, 240 млн. долара) на British Airways по силата на Закона за отбрана на данните в Обединеното кралство, откакто данни от картите на повече от 380 000 клиенти бяха компрометирани след хакерска атака.

Новината идва откакто хакери откраднаха персонална и финансовата информация на хиляди клиенти от уеб страницата и приложението на компанията през 2018 година, съобщи Спутник.

Ръководителят на British Airways Алекс Круз съобщи, че компанията е " сюрпризирана и разочарована " от първичното решение.

" British Airways реагираха бързо на незаконното действие с кражба на данните на клиентит е. Не открихме доказателства за измама/измама по сметки , свързани с кражбата. Извиняваме се на нашите клиенти за неудобството, породено от това събитие ", сподели Круз.

Според Уили Уолш, изпълнителен шеф на IAG, притежаваща компанията, съобщи, че самолетната компания ще апелира наказването , което може да коства 1,5% от международния оборот на British Airways за финансовата година.-->

" Възнамеряваме да предприемем всички подобаващи стъпки, с цел да защитим позицията на самолетната компания твърдо, в това число да отправим всички нужни тъжби ", означи той.

Компанията се е обърнала към полицията единствено 16 дни след началото на хакерската офанзива - на 5 септември 2018 година Според отчетите, нарушителите може да са откраднали данни, включващи банкови сметки на клиенти, имейл адреси и информация за заплащане с карти - в това число номера, период на валидност и в някои случаи техните лични кодове за достъп. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР