Офисът на италианския премиер се дистанцира от лобиста, разследван по

...
Офисът на италианския премиер се дистанцира от лобиста, разследван по
Коментари Харесай

Съветник на Салвини стои зад присъствието на лобист на официална вечеря с Путин

Офисът на италианския министър председател се дистанцира от лобиста, разследван по съмнение, че е търсил съветски пари за партията на вътрешния министър Матео Салвини - Лигата, като съобщи, че въпросният човек е участвал на вечеря наскоро в чест на гостуващия президент на Русия Владимир Путин единствено тъй като консултант на Салвини се намесил в негова изгода, съобщи Асошиейтед прес.

Офисът на премиера Джузепе Конте популяризира изказването, откакто бил залят от молби за информация за наличието на Джанлука Савоини на вечеря, дадена от италианския водач за Путин на 4 юли във Вила Мадама.

Савоини е разследван в Италия за търсене на финансиране за Лигата на стойност милиони долари, откакто седмичникът " Еспресо " заяви, че е обсъждал проекта с съветски представители в Москва предходната година, няколко месеца откакто Лигата стана сътрудник в популисткото държавно управление на Конте.

" Конте не познава персонално господин Савоини ", се споделя в изказването от кабинета на премиера, и се прецизира, че на вечерята са били поканени участници във конгрес за италианско-руски разговор, състоял се в Рим няколко часа по-рано в италианското външно министерство.

Офисът съобщи, че е проучил по какъв начин Савоини се е оказал на вечерята и е открил, че наличието му на форума е било уредено от Клаудио Д'Амико, консултант на Салвини, и че поканата за вечерята била " автоматизирано следствие " от присъединяване му във форума.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР