Офисът, който сте познавали някога, вероятно ще изглежда доста по-различно

...
Офисът, който сте познавали някога, вероятно ще изглежда доста по-различно
Коментари Харесай

Как пандемията променя живота в офиса

Офисът, който сте познавали в миналото, евентуално ще наподобява много по-различно отсега нататък. Компаниите вършат редица стъпки, с цел да обезпечат безвредна отдалеченост на чиновниците си, като да вземем за пример график без засичане при идване и отиване от работа или периодично повтаряне на работните дни. Стените към бюрата, оформящи дребни кабинки, могат да бъдат по-високи или да се сложат спомагателни загради сред бюрата за спомагателна отбрана, осведоми Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Кухните в офисите, залите за конференции и другите общи пространства може да останат затворени. Някои офиси са въвели инструкции за еднопосочно придвижване, с цел да не се постанова да се разминават хората. За общите пространства, без които не може, като асансьорите и тоалетните, може да се изисква носенето на маски, да се постанова по-често разчистване и да има ограничаване на броя на хората, които могат да влизат по едно и също време. Това пък би довело до по-дълго очакване за потреблението им. 

Дори при такива ограничения на обществена отдалеченост, очаквайте да носите маска, изключително когато не сте на своето бюро. Освен това компанията ви евентуално ще изиска от вас да съобщите, в случай че имате признаци. 

Американският център за надзор и предварителна защита на болесттите предлага рекомендации по какъв начин офисите да бъдат безвредни. Специфичните ограничения обаче във вашия офис ще зависят както от компанията, по този начин и от локалните правила. В последната фаза от проекта на щата Ню Йорк за отваряне на стопанската система да вземем за пример потенциалът на офисите е стеснен до 50%. 

Пандемията може да провокира и промени, които не са директно свързани с сигурността. В Бергмайер (Bergmeyer), компания за дизайн от Бостън, светлините са нагласени по този начин, че видеоразговорите през Зум (Zoom) да наподобяват по-добре.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР