offnews.bgВсички четири новопотвърдени случая на пациенти с COVID-19 в Пазарджишка

...
offnews.bgВсички четири новопотвърдени случая на пациенти с COVID-19 в Пазарджишка
Коментари Харесай

Две медсестри и санитарка от болницата в Пещера са заразени с Covid-19

offnews.bg

Всички четири новопотвърдени случая на пациенти с COVID-19 в Пазарджишка област са от Пещера, оповестиха на брифинг след днешното изключително съвещание на Областния спешен щаб, представени от локалния в.  " Виделина ".

По-рано през днешния ден началникът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски разгласи нови 16 случая в страната, 4 от които в Пазарджишка област. С това случаите в региона стават общо 7.

Четиримата инфектирани са контактни с първата записана болна в региона - 72-годишна жена. Те са брачният партньор ѝ, две медицински сестри и една санитарка от болничното заведение в Пещера. Днес са изпратени още 4 проби от болничното заведение в Пещера на хора, които са били в контакт с другите двама болни от града – на доктор, здравна сестра и лаборантка. Пред МБАЛ „ Проф. Димитър Ранев “ към този момент е подложен патрул, който да обезпечава карантината на Вътрешно поделение, добавя " Виделина ".


Снимка В. Виделина
Днешните открити инфектирани се усещат добре и се намират в Пещера. Към момента общо 924 души са под карантина в област Пазарджик. Има три досъдебни производства за нарушение на ограниченията за изключителното състояние, както и три преписки в прокуратурата.

Междувременно в регионалната болница в Пазарджик към този момент са на елчение трима пациенти с коронавирусна зараза. Това са две възрастни дами на по 72 години и 77-годишен мъж - и тримата от град Пещера.

За лекуването им от Министерство на здравеопазването са доставили две опаковки хлорохинов фосфат – медикамент, който по протокол се позлва за лекуването на Коронавирус 19. Неврологичното поделение на пазарджишката болница е преобразувано в изолатор на заболели от ковид, като в него са конфигурирани дихателен уред и уред за диализа. Ако нямат затруднения считам, че изходът от лекуването и на тримата пациенти ще е добър, е коментирал шефът на болничното заведение доктор Красимир Темнилов. За да се грижат за тях в някогашния приют над отделението към този момент живеят началникът му доктор Мария Пишмишева, две медицински сестри и двама санитари.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР