offnews.bgВъв вторник вечерта в предаването Референдум на БНТ дебатираха четирима

...
offnews.bgВъв вторник вечерта в предаването Референдум на БНТ дебатираха четирима
Коментари Харесай

Дебатът за София: Най-интересното от изказванията на Манолова, Фандъкова, Игнатов и Джамбазки

offnews.bg

Във вторник вечерта в предаването " Референдум " на Българска национална телевизия дебатираха четирима от претендентите за кмет на София: Йорданка Фандъкова - ГЕРБ – СДС; Мая Манолова – самостоятелен кандидат; Борислав Игнатов - Демократична България; Ангел Джамбазки – Вътрешна македонска революционна организация.

OFFNews наблюдава изявленията им. Представяме ви най-интересните моменти от дебата и главните тези, които защитаваха четиримата кандидати за кметския пост на столицата.

Мая Манолова

В началото на присъединяване си Манолова резервира 30 секунди безмълвие - в символ на взаимност с Борис Бонев от " Спаси София ".

Следващите 30 секунди ще ги прекарам в безмълвие. Това ще е моят знак за взаимност към другия цивилен претендент Борис Бонев, който не беше позволен до присъединяване в този формат на " Референдум ". Аз също не мога да вземам участие като цивилен претендент в другия формат на публичната телевизия - " Панорама ", аргументира се тя.

" Дебатът е съгласно разпоредбите, написани в съглашението сред Българската национална телевизия и политическите партии. Така в дебата вземат участие четиримата претенденти, които са с най-високи резултати на 4 социологически организации " - настояват от екипа на  " Референдум ".

На хората им омръзна да бъдат обсебвани зелените пространства в града, на тях им писна за децата им да няма детска градина, писна им от надменната администрация и похищенията върху обществените пари. София беше първият отвлечен град, уповавам се да и стане първият свободен град, съобщи Мая Манолова.

Според нея сега множеството публични поръчки на Столична община наподобяват на " свирен мач ": участникът, който ще победи, е авансово явен. 

Анализът демонстрира, че рейсовете, трамваите, тролеите, които са закупувани, са в публични поръчки, в които има по един участник. Повече от странна е последната социална поръчка - още със самото й задание. За довеждащ превоз в огромните квартали, представете си един Люлин, са заложени условия за 9-местни електро мини рейсове. Нещо повече - изискванията са написани по метод, който предопределя печелившия участник, твърди претендентът за кмет.

Йорданка Фандъкова я репликира, че е проверила и се е оказало, че най-малко шест са фирмите, които могат да отговорят на заложените условия.

Центърът за градска подвижност се е трансформирал в черна дупка и в черна каса - нужна е цялостна проверка. Парите, които се събират от синя и зелена зона, несъмнено не отиват за създаване на паркинги, сподели още Мая Манолова.

Йорданка Фандъкова

В тази акция слушам обвинявания на ангро. Когато приказваме за корупция, би трябвало да приказваме съответно. Имаме високи условия, тъй като София е градът, в който не може всеки да пристигна и да прави каквото си желае, заяви Йорданка Фандъкова.

Ние направихме най-голямата рационализация от десетилетия на наземния градски превоз. Построихме за 10 години 30 километра метро. Следващата година половин милион души на ден ще се возят - с откриването на първия сектор от 12 км на третата линия на метрото, даде обещание тя.

Според нея има три значими задания във връзка с градския превоз, които да го създадат по-привлекателен - довеждащият превоз в кварталите; довеждане докрай на системата за електронно таксуване, която сега се извършва и би трябвало да приключи в края на идната година; синхронизирането на разписанията;

Защитихме 217 милиона лв. безплатни средства по Оперативна програма „ Околна среда “ и закупуваме средства от електротранспорта – най-чистия вероятен в нашия град и въобще, който съществува, каза Йорданка Фандъкова.

Тя акцентира, че в програмата й е заложено създаване на 18 буферни паркинга, които да са по линните на метрото.

Борислав Игнатов

Кандидатът на Демократична България за кмет на София Борислав Игнатов риторично попита Фандъкова: Ако един паркинг се прави 10 години, идващите 18 паркинга ще ги вършат идващите 180 години ли?

Според Игнатов главният проблем на София, а и на България, е корупцията - във всичките си типове: търговия с въздействие, дребна корупция при администрацията, услуги, придърпване на преписки напред-назад, огромните нарушавания с публични поръчки. 

В комисията, която приготвя изискванията за публичните поръчки, т.нар. комисия Орлин Алексиев, има членове от Българска социалистическа партия - Калоян Паргов, има членове от Вътрешна македонска революционна организация. Това е една тройна игра, подчертава Игнатов.

Вчера снимах рейс по северните линии, който по концесионен контракт би трябвало да е газов, Евро 6, чисто нов - такива са изискванията. Вчера снимах рейс по тези линии, който е от 2007 година, Евро 4, това е цялостно нарушаване на концесионния контракт, сподели претендентът на Демократична България за кмет на София.

Същевременно той обърна внимание и на различен проблем в столицата - " Топлофикация " е докарана до 800 милиона дълг, тя се ръководи лошо; върви се към следващо задлъжняване на " Топлофикация " посредством инсинератора - " крематориум за отпадък " в центъра на София.

В Столична община е нужна цялостна цифровизация на процесите, транспарантно и отчетно ръководство, отворени данни, с цел да има обществен надзор на публичния запас, заключи Игнатов.

Ангел Джамбазки

Кандидатът на Вътрешна македонска революционна организация за кмет на София Ангел Джамбазки репликира Борислав Игнатов, че който има някакво подозрение за корупция, отива алармира способените органи - другояче било дума против дума.

Джамбазки изиска Игнатов и Манолова да му кажат " номерата на автобусните линии, които вървят до Яна - Ботунец и Негушево ".

" Само че не ви направи усещане, че Негушево даже не е в София-град. Негушево, уважаеми, е в община Горна Малина, а тя даже не е гранична на София. Научете картата на София " - съобщи претендентът на Вътрешна македонска революционна организация.

Същевременно той твърди, че замърсяването на въздуха в София е най-много поради " противозаконните цигански катуни " и от печките на твърдо гориво.

Борислав Игнатов репликира, че " сега няма отоплителен сезон, а въздухът е замърсен. Основният замърсител е трафикът ".

Към края на дебата Джамбазки се разгласи за " премахването на два позорни паметника в нашия град - паметника на армията-окупатор и паметника на така наречен американски летци. "

Аз ще ги отстрани! София има потребност от ред, от изчистване на кварталите от циганските гета. Има потребност да бъде отворена Витоша за София. София без гета, София с връзка с кварталите, София без гей паради, София, в която има ред и дисциплинираност, заключи настояванията си претендентът на Вътрешна македонска революционна организация.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР