offnews.bgНе приемам премиерът да гради образа си на спасител върху

...
offnews.bgНе приемам премиерът да гради образа си на спасител върху
Коментари Харесай

Най-тежкото обвинение на президента Радев: Борисов гради образ на спасител върху страха от трупове

offnews.bg

Не одобрявам министър председателят да гради облика си на избавител върху страха, който самичък раздухва, върху трупове

Не сме минавали границата в отношенията с премиера. Всяка власт се нуждае от коректив, особено когато е взела решение да вкара изключително състояние, съобщи президентът Румен Радев пред Би Ти Ви.

Когато армията от безработни се множи всеки ден, е несвоевременно да занимаваме хората с отношенията сред нас. Не е време за страсти, експлоадирания и ядосани пози и в този театър аз няма да вземам участие. Но и министър председателят би трябвало да е наясно, че президентът и народът не са аудитория, от която би трябвало да чака овации, добави той.



Според интервюиращия Антон Хекимян, 90%т въпросите на феновете са от типа: Защо президент и министър председател не сте единни в този момент, докога ще гледаме първите мъже да сеят злоба?

Показали сме единни дейности, има взаимоотношения по редица значими въпроси. Не мисля, че има проблем, съобщи още един път Радев.

Не желая да се греша в работата на специалистите, почитам ги и постоянно съм казвал, че би трябвало да се съблюдават рекомендациите им. Но дано се вслушаме в СЗО, която приканва за тестване и тестване, каза президентът.

" Кабинетът взе навременни и ясни ограничения за обществена изолираност, организира и хиперактивна осведомителна акция. Това е неоспорим факт ", съобщи Радев и добави:

" Но не забравяйте - безвъзмездни, всеобщи проби би трябвало да бъдат обезпечени за хората. Не звучи добре, когато се споделя - няма да тестваме, тъй като са скъпи. Когато предходната година кабинетът даваше огромни суми за самолети, за газопроводи, не бяха ли скъпи? "

След като специалистите са предложили тези ограничения и изпълнителната власт ги е одобрила, те би трябвало да се съблюдават. Но ние фрапантно изоставаме с въвеждането на действителни, ефикасни стопански ограничения. Това основава напрежение, безапелационен е президентът.

На въпрос за какво е направил изказване в деня на кончината на татко си, Радев съобщи:

" След като съм оповестил, че ще върша нещо, аз го върша. Така ме е възпитал моят татко - да се отнасям с дълг към всичко. Аз нямам потребност от персонален представител, който да разгласи гибелта на моя татко. Премиерът се прогласи за мой представител. Благодаря му. "

Депутатите позволиха Борисов да ги командва. Народните представители работят по команда на премиера неведнъж. 

Някои мечтаят за военно състояние, сподели президентът. Не одобрявам министър председателят да гради облика си на избавител върху страха, който самичък раздухва, върху трупове, добави той. 

Дарих си цялата заплата още през март месец на възрастните хора във Видин. Дарителството е непринуден и персонален жест, не трябва да се случва по команда, уверен е Радев.

По думите му, дарението, направено от брачната половинка му е от личната ѝ фондация.

Задължително би трябвало да има помощи за бедните. Социалните мерки да са навременни, налични и безплатни. Закъснели сме с ограниченията. Опасността е гладът да победи страха - гладният човек излиза на улицата и опустошава всички ограничения, съобщи президентът.

Необходимо е незабавно преразглеждане на финансовите капиталови цели. Не се разисква финансовият запас, с който разполагаме. В тази рецесия е извънредно значимо доверието сред хората и институциите, сподели Радев.

" Не съм казвал да се отстранен ограниченията, не подлагам на критика карантината, моля да има управляемост. Хаосът при излизането от тези ограничения може да е доста огромен. Обаждат ми се родители на деца с увреждания, за които тези ограничения са непостижими. Не желая да става тук, както в Англия - полицията стана безсилна да спре хората, които излязоха в един миг в парковете. Нима на Витоша вирусите са повече в сравнение с в метрото ", попита президентът.

" Това е в зимния интервал на месец жестоко какъв брой са това - близо 300 индивида. От какво умират тези хора. Нека се замислим и за това. Няма ли да създадем брифинг: Вчера умряха в България 300 индивида, от тях 60 от онкологични, сърдечно-съдови болести, от апетит, от мраз, от липса на лекарства, от липса на достъп до опазване на здравето. Защо ги забравяме тези хора? Само в този момент ли се сетихме за възрастните хора в България? Преди рецесията не бяха доста в нашия фокус. Ще мине и тази рецесия и ние отново ще забравим, че има възрастни хора ", сподели той.

" Интересът на работодателите към схемата 60/40 ще покаже дали тя ще е сполучлива. За мен би трябвало да има безплатни отпущания на средства за обществено слабите хора. Вече споделих, че гладът може да отнесе всевъзможни бариери и правила. Това ли би трябвало да се случи? Тези безплатни средства могат да се вземат от бюджетния запас и лимита на страната. Как го направиха другите страни? Въпросът е, че би трябвало да се вземат решения, с цел да не се забавяме с излизането от рецесията. Това ще докара до понижаване на конкурентоспособността ни, ще докара до беднотия и безработица ", каза още Радев.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР