offnews.bgЕмблематичната за десетки поколения рубрика Лека нощ, деца! е свалена

...
offnews.bgЕмблематичната за десетки поколения рубрика Лека нощ, деца! е свалена
Коментари Харесай

Не пожалиха и Сънчо - махнаха го от ефира на БНТ 1

offnews.bg

Емблематичната за десетки генерации графа " Лека нощ, деца! " е свалена от ефира на Българска национална телевизия 1, излиза наяве от седмичната стратегия на медията.

Сънчо е " изместен " в надалеч по-малко гледания канал Българска национална телевизия 2.

Първото издание на  " Лека нощ, деца! " е на 5 март 1960 година Милиони български деца са заспивали със Сънчо в 19.50 ч. 



През 2003 година рубриката беше свалена от програмата, само че година по-късно още веднъж беше върната в ефира на Канал 1.



Любопитна детайлност е, че за хиляди румънци единствената фраза, която знаят на български език, е  " Лека нощ, деца! ". По времето на Чаушеску румънската телевизия няма толкоз забавна графа за най-младите фенове и те заспиват с българския Сънчо.

Българска национална телевизия към този момент няма PR отдел, дори и e-mail за връзка с медиите, на който да попитаме за какво Сънчо е свален от ефира на Българска национална телевизия 1. Все отново чакаме публична позиция на управлението на държавната телевизия.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР