offnews.bgБаща изтезавал с години дъщеря си и съпругата си в

...
offnews.bgБаща изтезавал с години дъщеря си и съпругата си в
Коментари Харесай

Съдят баща от Монтанско, изтезавал жестоко дъщеря си години наред

offnews.bg

Баща изтезавал с години щерка си и брачната половинка си в Монтанско. Той е с повдигнато обвиняване, съобщава Райнна прокуратура - Оряхово, представена от Нова телевизия.

57-годишният мъж живеел в Мизия със фамилията си и редовно упражнявал систематичен душевен и физически тормоз първо по отношение на брачната половинка си, с която били женени от 28 години. Често ѝ нанасял побои и я подлагал на унижения.

В началото на 2015 година пребил 12-годишната си щерка с лопата и скъсал бележника й и го изгорил. После заплашил, че ще я пребие. На идващия ден момичето споделило с педагога си за случилото се и бил подаден сигнал до отдел „ Закрила на детето ” в Оряхово.

По-късно 12-годишното момиче и майка му са били настанени в Кризисен център в София. По време на престоя им детето в детайли разказало на психолози и обществени служащи за насилието, на което било очевидец и жертва. Минало известно време и брачната половинка на обвинения още веднъж почнала да поддържа връзка с него. С оглед предотвратяване на жертвите на домашно принуждение двете били краткотрайно преместени в различен спешен център в Стара Загора, откъдето си тръгнали доста бързо и се върнали при мъжа. макар подхванатите ограничения от държавните институции и оказаната протекция.

Той към този момент се бил преместил в София и живял на квартира, намерил си работа като охранител и си купил револвер. Една вечер обаче се напил и след скандал опрял оръжието в главата на щерка си. Момичето се уплашило и почнало да вика, което било чуто от техен комшия. Свидетелят незабавно нахлул в жилището им и видял протичащото се, след което алармирал органите на реда.

В рамките на следствието по формираното досъдебно произвеждане в Софийска районна прокуратура била направена балистична експертиза на конфискуваното оръжие. През 2017 година фамилията се върнало да живее в. Мизия в къща, в която липсвали естествени битови условия. Обвиняемият продължавал да се държи нападателно по отношение на брачната половинка си и щерка си, злоупотребявал с алкохол.

Миналата година изгорил съвсем всички облекла на щерка си, тъй като не одобрявал връзката ѝ с момче. Когато момичето се върнало у дома той ѝ нанесъл побой с кожен колан и кол от рибарска въдица. Вбесен от опита ѝ да се отбрани с нож, той взел различен подобен с по-дълго острие и порязал лявата ръка детето си. Момичето било превозено до Спешния център в Оряхово, където му била оказана неотложна здравна помощ. По-късно претърпяло интервенция болница във Враца. Благодарение на интервенцията била непокътната функционалността на лявата ръка на момичето.

Предстои съдът да насрочи дело против 57-годишния мъж.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР