[Office 1 Superstore] Кооперация Панда, която през февруари миналата година

...
[Office 1 Superstore] Кооперация Панда, която през февруари миналата година
Коментари Харесай

Office 1 Superstore разширява бизнеса си зад граница

[Office 1 Superstore] Кооперация " Панда ", която през февруари предходната година закупи всички права върху комерсиалните марки от портфолиото на Office 1 Superstore, възнамерява да разшири бизнеса си и зад граница. Тя е единствен собственик и представител на марките Office 1, Office 1 Superstore, Office 1 Superstore International и Office 1 e-shop за целия свят, откакто ги откупи от американския им притежател Марк Бакаш.

Първо в прилежащи страни

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Основният ни фокус в средносрочен проект ще бъде развиването на марката в района и Европа. Не си слагаме за цел съответен брой нови магазини отвън България. За нас е значимо качеството на сътрудниците ни и опциите им за развиване. Вече завършваме някои договаряния за отдаване на франчайз права и най-вероятно първо ще се разтеглим с магазини в Македония ", заяви за " Капитал " Елка Каменова-Цанкова, ръководител на кооперация " Панда ".

Условията на договорите са самостоятелни и зависят най-много от размера, зрелостта и капацитета на съответния пазар. Размерът на първичната инвестиция в съоръжение и стокови наличия при разкриване на магазин от веригата Office 1 Superstore е 1000 евро на квадратен метър. Получателят на франчайз права заплаща еднократна лицензионна такса, както и месечна такса върху оборота, която зависи от обитаемото място и броя на жителите по статистически данни. Стоките се купуват преди всичко от логистичния център и от централните магазини на кооперацията. Партньорите в чужбина ще могат да се доставят и със артикули от районни производители, изясни Елка Каменова.

[Office 1 Superstore] Логистичен център за 7 млн. евро

Преди една година кооперация " Панда " влага 7 млн. евро в нова складово-логистична база в с. Равно поле. Тя е ситуирана на 8600 квадратни метра повърхност, разполага с 14 рампи и 6800 палетоместа и поддържа налични 15 000 продукта. Конструкцията е на 22 етажа и работи с съвременна австрийска автоматизирана система за депозиране и обработка на поръчки. Системата подсигурява увеличение на продуктивността и минимизиране на грешките до 0.1%. В склада се извършват над 500 поръчки на ден. Част от логистичния комплекс е печатната база на Office 1 Superstore, която разполага с последно потомство цифрови машини, обясниха от компанията.

80 магазина в България с над 1000 чиновници

Office 1 Superstore е на пазара от 21 години. По данни на веригата тя е водач измежду съперниците, предлагащи писалищен материали и офис съоръжение, с 40% пазарен дял в стойност.

Портфолиото на компанията се състои от 14 групи (канцеларски материали, хартия, компютри и техника, тонери, офис мебели, копирни услуги и др.) с над 40 000 продукта. Office 1 Superstore търгува на едро, продава и в 80 магазина на територията на България с над 1000 чиновници, като си партнира с 45 юридически лица - получатели на франчайз права. Кооперацията има и онлайн магазин, изнася артикули зад граница, взе участие в търгове за публични поръчки, предлага и B2B (от бизнеса за бизнеса) доставки. От идната година компанията ще предложи и цифрови услуги за своите сътрудници.

Веригата има лични марки и е извънреден представител в България на доста марки, измежду които Faber-Castell да вземем за пример. Кооперация " Панда " е група, в която влизат " Кооп Панда " и дъщерните сдружения " Транс ко 04 ", " Юнайтед стейшънъри груп ", " Колоп България ". Според консолидирания доклад чистите доходи от продажби за 2018 година са 54.253 млн. лева (50.805 млн. лева за 2017 г.), а облагата след облагане с налози – 1.180 млн. лева (2.075 млн. лева за 2017 г.).

" За 2019 година чакаме двуцифрен растеж на приходите от продажби сред 12 и 18% ", сподели за " Капитал " Елка Каменова.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР