> Офертите за купуването на два многофункционални модулни патрулни кораба

...
> Офертите за купуването на два многофункционални модулни патрулни кораба
Коментари Харесай

Отварят офертите за купуването на два патрулни кораба за ВМС

> Офертите за пазаруването на два многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили ще бъдат отворени през днешния ден в Министерството на защитата. Инвестиционният план получи утвърждението на Народното събрание през юни 2016-та година, а прогнозната стойност беше 820 милиона лв., оповестява радио Варна.

Всички постъпили в открития период оферти са на три корабостроителни компании от Германия, България и Италия. Те ще бъдат отворени обществено от Междуведомствената работна група, назначена със заповед на министър-председателя. Председател на тази комисия е заместник-министърът на защитата Анатолий Величков, а заместник-председател командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев.

В комисията влизат още представители на Министерството на защитата, Министерството на стопанската система, Министерството на финансите, Министерството на външните работи и ДАНС. Стойността на строителството на двата кораба за Военноморски сили, планувана в капиталовия разход е 948 милиона лв. с Данък добавена стойност. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР