Офертите за концесия на летище София ще бъдат отворени на

...
Офертите за концесия на летище София ще бъдат отворени на
Коментари Харесай

Желязков очаква от концесионера на летище София“ нов терминал и писта

Офертите за концесия на летище София ще бъдат отворени на 9 май навън съвещание. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков пред отрасловата парламентарна комисия.

Най-напред ще бъдат оповестени позволените участници, след което ще бъдат отворени офертите им. Министърът уточни, че на това съвещание ще бъдат оповестени и параметрите, които предлага всеки от участниците - размер на годишното концесионно заплащане, размер на вложенията, проекти за развиване на летището.

Той посочи, че бъдещият концесионер би трябвало да построи нов терминал и писта на най-голямото летище у нас до десетата година от подписването на концесионния контракт, тъй като потенциалът на съществуващите към този момент е напълнен. Желязков означи, че през вчерашния ден в своя позиция Световната банка е поздравила държавното управление за положителното протичане на процедурата.
 Желязков дава обещание засилен надзор по летищата по великденските празници
Желязков дава обещание засилен надзор по летищата по великденските празници

Той увери, че са извършени нужните инструктажи и тренировки на личния състав

По негови думи позицията на опозицията е ясно изразена и политическа. Няма по какъв начин да не призная, че най-успешните концесии в летищната и пристанищната инфраструктура са направени по времето на ръководството на тройната коалиция , за което е и очевидно, че това води до възстановяване на услугата и до възстановяване на инфраструктурата, уточни още той.

Относно исковата молба на Европейската комисия пред Съда на Европейския съюз, че страната ни не е изпълнила отговорностите си по отношение на сигурността на железопътния превоз в Общността, отнасящи се към активността на звеното за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз, Желязков съобщи, че са готови промени в три закона - Закона за гражданското въздухоплаване, Закона за железопътния превоз и Кодекса на комерсиалното мореплаване.

Предлага се и да бъде основан Национален ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз като независимо юридическо лице към Министерския съвет. Обслужването му ще се реализира от администрацията на транспортния министър, а членовете на борда ще се назначават от министър-председателя.
 5 претенденти за концесията на летище Обновена
5 претенденти за концесията на летище " София "

Аерогарата ще бъде отдадена за 35 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР