Офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и

...
Офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и
Коментари Харесай

Отварят офертите за технически проект на Околовръстния път на Пловдив

Офертите в тръжната процедура за изработването на механически план и обстоен организационен проект за Околовръстния път на Пловдив се отварят на следващия ден в Агенция " Пътна инфраструктура ", оповестиха от АПИ.

Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лева без Данък добавена стойност, а финансирането е от националния бюджет. Стартираната тръжна процедура е в 3 обособени позиции. Околовръстният път на Пловдив е от значително значение за региона и е значим за развиването на индустриалната зона и връзката й с града. Проектът планува смяна в габарита на пътя, създаване на местни платна за обезпечаване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, ситуирани наоколо до съществуващия път. Трасето включва сектор от пътя Пловдив - Асеновград, като началото е при отделянето му от пътя Пазарджик - Пловдив, а краят - при новоизграждащото се кръгово кръстовище сред пътя Брезово - Пловдив и път II-86.

Отделно от това се проектира и пътят сред п.в. Царацово и Съединение, който също се отделя от пътя Пазарджик - Пловдив в северна посока към Автомагистрала " Тракия ". Двата пътя оформят западния околовръстен път на града. Чрез него се реализира една от връзките към Пловдив, а от друга се реализира връзката на Автомагистрала " Тракия " с Област Смолян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР