Оферти за ремонт на отделенията по хемодиализа и съдебна медицина,

...
Оферти за ремонт на отделенията по хемодиализа и съдебна медицина,
Коментари Харесай

Болницата в Смолян ремонтира единствени в областта отделения

Оферти за ремонт на отделенията по хемодиализа и правосъдна медицина, които са единствени на територията на Смолянска област, приема МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ АД. Предвидено е обновяването им да стартира през месец март.
Прогнозната стойност на ремонта в отделението по диализно лекуване към МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ АД е малко над 22 хиляди лева без Данък добавена стойност , а за правосъдната медицина – 36 492 лева без Данък добавена стойност.
От претендентите се чака да подадат заявление за подготвеност да изпълнят плануваните действия, тъй като ремонтът ще се прави със средства от здравното министерство.
За отделението по хемодиализа се планува ремонт на коридора, на санитарните възли, софтуерно помещение, мазилки, стени и тавани, монтаж на вентилатори, замяна на радиатори и корекция на отоплителната апаратура, замяна на осветителни тела, монтаж на климатична система, вътрешни щори.
В отделението по правосъдна медицина, където вършат аутопсиите и откъдето взимаме умрелите си близки, ще ремонтират покривното пространство, олуци, обшивки. Ще подменят също настилки, мазилки, облицовки, порти, ВиК-мрежа, отоплителни тела, прозоречни вентилатори. Основен ремонт е очакван и на цялата хладилна камера.
Паралелно с това съобщение тече процедура за доставка на 6 хемодиализни апарата, които пречистват кръвта на пациентите с бъбречна непълнота, 7 специфични електрически кревати и водоочистваща система.
Шестте апарата за хемодиализа, които компенсират активността на болните бъбреци, са с планирана стойност 125 400 лв.. Системата за предварителна обработка на водата е за 50 000 лв., а електрическите хемодиализни кревати – за 18 900 лева без Данък добавена стойност.
Тази процедура бе оповестена при започване на декември месец. Наложило се е обаче изпълнителният шеф на болничното заведение да я приключи в частта й за доставка на хемодиализни апарати, поради постъпили стимулирани претенции от две компании да се промени техническата спецификация на апаратите.
С днешна дата особено за тях е направено ново съобщение. Цената не е изменена, поправени са единствено условията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР