Офертата за инвеститор на АЕЦ "Белене" звучи несериозно. С нея

...
Офертата за инвеститор на АЕЦ "Белене" звучи несериозно. С нея
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Корнелия смята, че присъствието на Станишев в листата отблъсква избирателите

Офертата за вложител на АЕЦ "Белене " звучи несериозно. С нея не се търси стратегически вложител, а политически вложител. Това сподели някогашният министър на стопанската система Румен Овчаров в предаването "Лице в лице ".

„ Ако желаят същински да строят „ Белене “, аз персонално не бих го направил по този метод. Офертата звучи несериозно. За да кажете какво ще получи вложителят би трябвало да дойдат самостоятелни специалисти, които да създадат действителна оценка на активите. Друг проблем е, че се сменя капиталовата скица “, разяснява той.

По думите на Овчаров АЕЦ „ Белене “ е на същото състояние както преди две години. „ Основният проблем на тази централа е доверието. Затова стартът ѝ би трябвало да е стабилен “, изясни той.

„ Исканото нарастване на цените на тока няма да се осъществят. Очевидно сдруженията затъват със отговорности от един милиард и санкциите за въглеродните излъчвания, и търсят решение. Топлоелектрическа централа Марица и в този момент работи на загуба. Те прибраха дивидентите, с цел да платят за тази излъчвания. Това е предизвестена история, която ще свърши с банкрут “, предвижда Овчаров.

„ Въпросът е дали някой ще потърси решение да се вкарат нови технологии за понижаване на излъчванията. Няма да се стигне до шоково повишаване на тока преди изборите “, безапелационен е той.

Румен Овчаров разяснява и евролистата на Българска социалистическа партия. „ В нашия случай всички чакаха, че ще се случи както постоянно, само че стана по-добре. Винаги съм считал, че Сергей Станишев би трябвало да води евролистата. Хората обаче не са не запомнили 2012-2013 година За мен този вид е по-добър. Корнелия счита, че наличието на Станишев в листата отблъсква гласоподавателите “, разяснява социалистът.

За номинацията на Иво Христов, Овчаров съобщи: „ Да той е приказвал по мой адрес и по адрес на Българска социалистическа партия доста неща. Въпреки това изборът му е добър, от позиция, на рейтинга на президента, който е по-висок “.

На въпрос дали има сили Българска социалистическа партия да се върне в Народно събрание, Румен Овчаров съобщи: „ Няма време, няма за по кое време. Очевидно е, че първите седмици от излизането на Българска социалистическа партия бе положително. ГЕРБ се гърчеше и изпълняваше това, което искаше Българска социалистическа партия, само че към този момент не е по този начин “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР