Офертата на Левски за национала Кристиан Димитров окончателно бе отхвърлена

...
Офертата на Левски за национала Кристиан Димитров окончателно бе отхвърлена
Коментари Харесай

"Левски" получи отказ за национал и подписа с аржентински халф

Офертата на " Левски " за национала Кристиан Димитров дефинитивно бе отхвърлена от " Ботев " (Пд), заяви gong.bg. Централният бранител бе приоритет в лятната селекция на " сините ", само че това не съответства с желанието на играча, а и на пловдивския клуб, откъдето са счели, че офертата не е задоволително добра.

" От " Левски " има мощен интерес към Кристиан Димитров. Хубчев не крие, че го харесва и желае да го притегли. Но нямам доверие към този момент това да се случи. На този стадий желанието на Димитров е да остане в " Ботев " и да продължи развиването си. Той счита, че още му е рано за " Левски ", разяснява мениджърът на играча Любомир Корадов, преди да бъде отхвърлена офертата.

Затова пък през вчерашния ден " сините " завършиха прехвърлянето на третото си ново попълнение - аржентинския халф Франко Мазурек, който подписа контракт за 2 година Той е младеж на „ Бока Хуниорс “, играл е за аржентинските „ Крусеро “, „ Ол Бойс “ и „ Колон “, в чилийския „ Палестино “ и еквадорския „ Олмедо “. През 2017 година Мазурек идва в Европа и минава в „ Панейтоликос “, а предишния сезон е голмайстор на този гръцки отбор със 7 гола (има и 3 асистенции). Снощи аржентинецът се причисли лагера на " сините " във Фюген (Ав).

Преди него " синият " клуб взе черногорския национален вратар Милан Миятович от " Будучност " (Подгорица), който да бъде конкуренция на Николай Михайлов, и гръцкия защитник Янис Каргас от ПАС (Янина). Миятович и Каргас към този момент упражняват на лагера на " Левски " в Австрия.

Засега с проблеми там е единствено голмайсторът Станислав Костов, който не е възобновен изцяло от контузия. Иван Горанов, Станислав Иванов, Ивайло Найденов и Илия Юруков, които бяха получили по-дълга отмора поради повиквателните в разнообразни национални обединения, пък още наваксват във физическата подготовка. Първият спаринг на " сините " на австрийска земя е в неделя против бразилския " Ред Бул Бразил ".

Вчера " Левски " показа и новия шеф на детско-юношеската школа, на мястото на Даниел Боримиров. Това е Йончо Арсов, който бе помощник на Красимир Балъков в " Черноморец Бургас ", " Хайдук ", а за последно - в националния тим. Главен методист на ДЮШ пък става доцент Емил Атанасов, който е учител в НСА.

 

КВОТА

" Левски " ще получи 500 билета за гостуването си против " Ружомберок " в I прелиминарен кръг за Лига Европа, стана ясно след разговор на изп. шеф на " сините " Павел Колев с сътрудника му от словашкия клуб Любомир Голиш. Мачът е на 11 юли от 19 ч. наше време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР