Офелия Ривера и Луис Гомес са в България по програма

...
Офелия Ривера и Луис Гомес са в България по програма
Коментари Харесай





Офелия Ривера и Луис Гомес са в България по програма за обмен на студенти. 

Офелия Ривера и Луис Гомес са в България по стратегия за продан на студенти. 

Първите усещания след идването на Офелия тук са свързани с българската храна и шевиците. „ Това, което ме впечатлява, е текстилът, цветовете, които се употребяват – те евентуално са свързани с религията, с вярата на българина “, описа тя в предаването " По първи петли ".

Офелия идва за първи път в България през 2016-а по стратегия за продан на студенти в Художествената академия.  " Въпреки носталгията, която изпитвам за това, че не мога да бъда с моите родители, другари, намирам в България една мощ, която идва от носталгията ", споделя още тя.

Туристическите стандарти са забавни, тъй като са нещо, което продава, споделя Луис Гомес в опит да обрисума мексиканците в очите на чужденците. „ Това, което ни събира и отличава като народ – това е храната, щастието – това да изживяваме дружно тези моменти, с една богата софра, нашият език “, споделя Луис.

Запитан какво от Мексико му липсва у нас, той с усмивка признава: „ Цената на авокадото и това, че когато си у дома, непрекъснато си обгрижен от своето семейство и другари. “

Мексиканците честват Нова година с доста звук и забавление и пиниата, изясняват Офелия и Луис:

" Пиниата - това е звезда или може да бъде под друга форма, която декорираме. Има един обред, който изпълняваме. Започваме да я удряме с една пръчка, до момента в който не я счупим и тогава от нея се посипват бонбони. "
Цялото изявление е в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР