Офанзивата на Москва в Източна Украйна набра скорост, като няколко

...
Офанзивата на Москва в Източна Украйна набра скорост, като няколко
Коментари Харесай

Украйна заяви, че руската инвазия на изток набира скорост

Офанзивата на Москва в Източна Украйна набра скорост, като няколко региона са били подложени на тежки обстрели в четвъртък, на фона на съмнения, че съветският президент Владимир Путин желае да реализира огромен триумф на бойното поле за Деня на успеха, 9 май, един от най-честваните празници в Русия, обобщава АП.

Украинските управляващи оповестиха за интензивни боеве в Донбас - регион, който Кремъл желае да завземе изцяло и покрай Харков, североизточен град, който е отвън Донбас, само че се счита за основен за офанзивата.

В опустошения южен пристанищен град Мариупол украински бойци, скрили се в стоманодобивния цех " Азовстал ", който съставлява последния джоб на опозиция, обявиха, че интензивните бомбардировки през нощта са умъртвили и ранили доста хора. А управляващите предизвестиха, че неналичието на безвредна питейна вода в града може да докара до огнища на епидемии .

Днешните развития идват на фона на, който видя разрушенията в дребните градове край Киев, където бяха открити труповете на над хиляда цивилни. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди тези убийства и съобщи, че належащо тяхното подробно следствие. " Където и да има война, най-високата цена се заплаща от цивилните ", съобщи Гутериш, до момента в който посещава бомбардираното киевско предградие Ирпин.

Получаването на цялостна картина на разгръщащата се борба на изток се оказва мъчно, тъй като въздушните удари и артилерийските обстрели направиха напредването на репортерите извънредно рисково. Няколко публицисти към този момент бяха убити във войната, която влиза в своя трети месец.

Освен това и Украйна, и подкрепяните от Москва бунтовници, които се бият на изток, вкараха строги ограничавания за докладване от зоната на бойни дейности.

Западни публични представители споделят, че очевидната цел на Кремъл е да превземе Донбас, като обкръжи и украинските сили от север, юг и изток.

Но до момента съветските войски и техните съюзнически сепаратистки сили наподобява са постигнали единствено незначителни облаги, като са завладяли няколко дребни градове, до момента в който се пробват да напредват в относително дребни групи против твърдата украинска опозиция.

Някои анализатори споделят, че забавянето на започването на пълноценна атака може да отразява решението на Путин да изчака, до момента в който силите му са подготвени за решителна борба - вместо да се втурне и да рискува нов неуспех , като несполучливия опит за щурмуване на Киев, който може да разклати неговото ръководство на фона на утежняването на икономическите условия вкъщи поради западните наказания.

Много наблюдаващи чакат, че Путин ще се опита да завоюва огромна победа на изток до 9 май - Деня на успеха, който бележи провалянето на нацистка Германия по време на Втората международна война.

Откриването на всеобщите убийства към Киев оказа помощ за стимулиране на поддръжката за Украйна на Запад. Българският министър председател Кирил Петков даде обещание, че, до момента в който обиколи друга сцена на зверства отвън Киев, в Бородянка.
 Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна оказва помощ по този начин, както може
Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна оказва помощ по този начин, както може

Помолили са ни да ремонтират тяхна военна техника в наши фабрики

" Не можем да бъдем безразлични. Не можем да кажем, че това е украински проблем. Не можем да кажем, че някои хора умират, само че това не ни интересува ", сподели той. " Това не е единствено борбата за Украйна, само че е въпрос на цивилизацията да избере коя страна да вземе. "

България, при новото демократично държавно управление, което встъпи в служба предходната есен, прекъсна доста от старите си връзки с Москва и поддържа наказателни ограничения против Кремъл.

Посещението на българския водач пристигна ден, откакто страна и другата страна членка на НАТО Полша, в опит да накаже и раздели Запада, обобщава АП.

Украинските военни обявиха, че съветските войски са подлагали няколко места в Донбас на " натоварен огън " и че през последните 24 часа украинските сили са отбили шест офанзиви в района.

Четирима цивилни са убити при тежък обстрел на жилищни региони в Луганска област на Донбас, заяви регионалният шеф.

Сателитни фотоси, оценени от Асошиейтед прес, също демонстрират доказателства на натоварен съветски огън по Мариупол през последните дни.

Стотици хиляди поданици на Мариупол са избягали. Властите споделиха, че към 100 000 души, които остават, са изложени на риск от болести като холера и дизентерия.

" В града може да избухнат смъртоносни епидемии заради неналичието на централизирано водоснабдяване и канализация ", обявиха от градския съвет в " Телеграм ". Те оповестяват за разлагащи се тела под руините и за " пагубен " дефицит на питейна вода и храна.

Междувременно Русия сподели, че. В това, което може би е било украинска контраофанзива, серия от детонации избухна покрай телевизионната кула късно сряда в Херсон, който е окупиран от съветски сили от началото на войната. Взривовете най-малко краткотрайно стопираха излъчването на съветските канали.
 Руска ТВ водеща: Путин по-вероятно ще стартира нуклеарна война, в сравнение с да загуби в Украйна
Руска ТВ водеща: Путин по-вероятно ще стартира нуклеарна война, в сравнение с да загуби в Украйна

Симонян: Третата международна война е по-реалистична, познавайки се и познавайки Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР