Одрин отново тези дни е наводнен от български туристи, дошли

...
Одрин отново тези дни е наводнен от български туристи, дошли
Коментари Харесай

Българи опустошиха пазарите на Одрин за Нова година СНИМКИ

Одрин още веднъж тези дни е наводнен от български туристи, пристигнали да пазарят преди Нова година. 

 DHA

Хиляди българи се стекоха в града за празничен шопинг. Желаещите да преминат в двете направления на  граничния пункт Капитан Андреево/Капъкуле, чакат на дълги опашки. 

 DHA

Отиващата си 2022 година ще се запомни с всеобщите пътувания на българските жители в Турция и по-специално в пограничните градове Одрин, Лозенград и Текирдаг, с цел да пазарят.

Търговците в околните до границата турски региони регистрираха засилен поток от нашенци особено за празниците.

 DHA

Йомер Бичер, притежател на магазин за ядки, споделя: ”Българите купуват ядките с килограми. Нашите хора не могат да купят в такива количества, тъй като при тези стопански условия за нас са невероятно скъпи. Но за българите цените са преференциални. Естествено, че ние сме доста удовлетворени от тях “.

 DHA

Демир Демир от България, който пристигна в Одрин за новогодишен пазар, съобщи: " Българите харесват и употребяват доста саралия. Ето за какво купуваме доста саралия за Нова година. Ние пазарим от Одрин постоянно. Днес ще купим сирене, текстил и перилни препарати. "

 DHA

Българите, които желаят да посрещнат новата година в Одрин, пък направиха резервации в увеселителни заведения и хотели. Заетостта на хотелите за този уикенд надвишава 80 %.

 DHA

Представителят на Асоциацията на турските хотелиери в Одрин Гьокхан Балта заяви за организация Демирорен (DHA), че и тази година локалните и задграничните посетители ще бъдат в обилие в навечерието на Нова година,

„ Имаме огромно търсене от посетители, идващи от Балканите. Текущата ни плътност на резервации е към 80 % за всички хотели в Одрин. Вярваме, че идващите дни ще доближи най-малко 85, добави той. Смятаме, че ще приемем над 2000 посетители в нашите хотели по прозниците.

 DHA

Хотелите и заведенията за хранене в Одрин са подготвени за новогодишните празници. Голяма част от резервациите за посрещане на Новата година са направени от българи.

По думите на мениджъра Юсуф Йениюрт, стратегиите за посрещане на Новата година са съобразени с усета и ползите на клиентите от прилежащите страни. В някои от тях даже ще гостуват музиканти и реализатори от България.

 DHA

През август с декрет на турския президент Ердоган на българските жители се даде право да посещават Турция единствено с персонални карти, което още повече усили туристическия и шопинг потока.

На фона на високия курс на непознатите валути в Турция поради на пагубния спад на турската лира, българите като клиенти станаха избавителен пояс за развиването на търговията и стопанската система на пограничните градове.

По данни на търговско-промишлената палата в Одрин през уикендите по към 20 хиляди български жители посещават града.

Според едно изследване на Google, през 2022 година българите най-често са търсили отговор на въпроса ”Колко турски лири коства един грам злато? “. На второ място по активност са търсенията на въпроса ”Какъв е курсът на турската лира през днешния ден? “. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР