Одрин. Митничари на ГКПП Хамзабейли-Лесово в провинция Одрин заловиха 44.468

...
Одрин. Митничари на ГКПП Хамзабейли-Лесово в провинция Одрин заловиха 44.468
Коментари Харесай

ДХА: Турски митничари заловиха близо 45 килограма кокаин на ГКПП Хамзабейли-Лесово с пазарна стойност 45 млн. лв.

Одрин. Митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли-Лесово в провинция Одрин заловиха 44.468 кг хероин в автомобил, влезнал от България в Турция, съобщи осведомителната организация ДХА .
Пазарната стойност на арестувания опиат е 13 милиона и 350 хиляди турски лири (около 4.5 млн. лева.). Акцията е извършена след получен сигнал в Министерството на търговията, че в страната ще бъдат вкарани огромно количество опиати. След определяне на регистрационния номер на автомобила с опиати, той е прекаран през рентгенов надзор и главно претърсен. В специфични тайници са открити въпросните 44.468 кг кокаин. Водачът на автомобила е украински жител, в него са пътували и други две лица. Не се прецизира тяхната народност и имена. Задържаните три лица са изправени пред съда; лидерът на автомобила е арестуван, останалите две лица са пуснати на независимост с мярка за неотклонение – подписка.
В известие на Министерството на търговията се показва, че хванатите 44.468 кг кокаин са най-голямото количество опиати, арестувани едновременно до момента на Граничен контролно-пропусквателен пункт в региона на Източна Тракия. Визират се трите ГККП на българско-турската граница (Капъ Куле – Капитан Андреево, Хамзабейли – Лесово и Дерекьой- Малко Търново), както и двете Граничен контролно-пропусквателен пункт на гръцко-турската граница

Превод и редакция: Георги Димов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР