Одобриха проекта за рехабилитация на пътя Русе - Кубрат. В

...
Одобриха проекта за рехабилитация на пътя Русе - Кубрат. В
Коментари Харесай

Одобриха проекта за рехабилитация на пътя Русе – Кубрат

Одобриха плана за рехабилитация на пътя Русе - Кубрат. В сектора, който свързва популацията от областите Русе, Разград и Силистра , ще бъдат вложени 46,4 млн. лв., заяви Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Жителите на 5 общини в Северна България - Русе, Кубрат, Завет, Исперих и Дулово, ще имат опция да се движат по обновената права . След рехабилитацията трасето ще бъде с нова асфалтова настилка и усъвършенствано отводняване, нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Близо 47-километровата права е разграничена на два обекта. И за двата лота Агенция " Пътна инфраструктура " е избрала реализатори на строително-монтажните работи и приготвя сключването на договорите. Има решение за установяване на реализатори на строителния контрол, само че към момента тече срокът за обжалването му. В първия лот е 21,5-километровата права от Русе до 21-ви км на пътя сред с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и през с. Червена вода, а във втория са останалите 25,2 км до Кубрат. Срокът за осъществяване и на двата сектора е 10 месеца.

Модернизираната пътна права ще понижи продължителността на пътуванията сред обитаемоте места и ще усъвършенства районния продан на артикули и услуги в трите области, както и достъпа до обекти на културното и естествено завещание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР