Одобреният формат на първенството ще е по-добър, казва новият силен

...
Одобреният формат на първенството ще е по-добър, казва новият силен
Коментари Харесай

Стоян Самунев: Гоним титла и Купа

Одобреният формат на шампионата ще е по-добър, споделя новият мощен човек в Хебър

В края на юли нов човек влезе в щаба на носителя на Купата и Суперкупата на България Хебър. Става дума за Стоян Самунев, който пое функционалностите на спортно-технически координатор на клуба.

Бившият централен блокировач се причисли към родния си клуб в Пазарджик, където стартира своя волейболен път като младеж. Доверява ни, че от 2002-ра не е живял в града.

През април някогашният национал приключи кариерата си, през която записа десетки оценки и победи.
 Хебър (Пазарджик) стартира предсезонната си подготовка
" Ние се развиваме като клуб и бе значимо за нас да имаме човек като Стоян в Хебър. Той е видял всичко в спорта и със сигурностт ще помогне за развиването на волейбола в Пазарджик. Стоян ще работи както с мъжкото направление, по този начин и с академията, в която продължаваме да поставяме съществени старания ", показа наскоро президентът на Хебър Александър Иванов.

Самият Самунев също е окуражен да се потвърди в това ново за него занятие. " Основната ми работа ще е организационна. Ше оказвам помощ на състезателите, на школата и на всички места, където има потребност ", споделя Стоян пред " Меридиан Мач ".

203-сантиметровият великан стартира кариерата си в Хебър, след което играе за Левски, Локо (Пд), Марек, ЦСКА, Дея Волей и Нефтохимик, където изиграва 12 сезона! Бронзов медалист е от международното състезание за младежи в Техеран през 2003 година. Шампион на България през 2007, 2010, 2011, 2017, 2018 и 2019 година. Носител на Купата за 2007, 2008, 2009, 2011, 2016 и 2018 година.
 Стоян Самунев: В момента Хебър няма еднакъв в България (видео)
" Може да звучи и нескромно, само че екипът, който е събран тук, е много сериозен и квалифициран. Всичко е професионално. Друг клуб надали води сходна политика. Говоря особено за интензивността в обществените мрежи и стартирането на даже малко пикантни вести от съблекалнята. Това несъмнено е плюс и почитателите го правят оценка. Марката " Хебър " е бранд, който ще се потвърди и наложи ", е мнението на новия човек в клуба.

Според Самунев треньорският щаб, отпред с Атанас Петров, е конфигурирал уравновесен тим, който още веднъж ще се бори за купата и Купата на страната. " Не знам кой ще е главният ни конкурент. Чувам, че в Монтана се прави сериозна селекция. Привлекли са двама чужденци, с отлични механически характерности. Въпросът е по какъв начин и какъв брой бързо ще се нагодят към нашата реалност. Левски, Локо (Пд) и Нефтохимик също дават съществени поръчки ", подчертава Самунев.

Според него новият формат на шампионата е по-добър. " Нищо няма да се взема решение в един мач, което е добре. Все отново тактиката се прави от предприемачи, които схващат от маркетинг, ръководят компании и огромни компании и е редно да им се доверим. Досега това бе в ръщете на редови някогашни волейболисти ", счита някогашният ас.

Стоян Самунев от 18 години не е живял в Пазарджик и в този момент намира града много изменен в позитивен аспект. " За спорта е направено много. Бяхме определени за Европейска съолица на спорта, а неотдавна бе открита и Зона за здраве в града ", добавя някогашният волейболист.

" Имаме за цел Пазарджик да има най-хубавата спортна база и да сме любимци в съвсем всички спортове. Искам Пазарджик да бъде модел в тази активност, който да мултиплицираме в цяла България ", показа по време на откриването кметът на градът, в наличието на министъра на спорта Красен Кралев и шефът на БФВ Любо Ганев.

НАДЯ ЕМИЛОВА, в. " Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР