Одобрението на регламентите за Общата селскостопанска политика след 2020 г.

...
Одобрението на регламентите за Общата селскостопанска политика след 2020 г.
Коментари Харесай

Порожанов: Нищо няма да забави плащанията към земеделските стопани

Одобрението на регламентите за Общата селскостопанска политика след 2020 година е малко евентуално да стане в мандата на този Европейски парламент. Но даже и да има закъснение в правенето им, това няма да забави заплащанията към земеделския бранш. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов при откриването на Петата среща на земеделските камари от район „ Три морета “. За първи път България е неин хазаин в лицето на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Във форума вземат участие представители на земеделските камари и организации от Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия, Унгария и Хърватия.

"Общата селскостопанска политика е най-трудната и обхватна политика на Европейски Съюз. Неслучайно една от тематиките е нейното опростяване, само че на този стадий страните-членки не го виждаме ", разяснява Порожанов и напомни, че България започва още през 2017 година спор по самодейност на сектора за целите и какво да съдържа ОСП.

Продължават диалозите да се резервира бюджета за земеделие и през идващия програмен интервал. Направени са и първите стъпки за така наречен външна конвергенция или доближаване на равнищата на заплащания сред страните-членки. Конкретните финансови параметри ще са ясни след приемането на Многогодишната финансова рамка, което се чака да стане до края на годината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР