Одобрената днес от Европейската комисия финансова подкрепа от държавата в

...
Одобрената днес от Европейската комисия финансова подкрепа от държавата в
Коментари Харесай

Министър Алексиев: Български пощи ще бъдат финансово оздравени и модернизирани

Одобрената през днешния ден от Европейската комисия финансова поддръжка от страната в размер на 50 млн. лв. за " Български пощи " ЕАД ще сложи сдружението на здрава финансова основа. Това сподели служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни, представен от пресцентъра на Министерството на превоза и известията. Повод за коментара му е съобщението от Европейска комисия, че е утвърдена помощ в размер на 26,5 млн. евро (50 млн. лева) за даване на незабавна поддръжка за ликвидността на " Български пощи ". 

 С тези пари сдружението ще може да се модернизира и цифровизира, посочи Христо Алексиев

В шестмесечен период " Български пощи " ще би трябвало да изготви и показа на Европейска комисия петгодишен проект за преструктуриране, според нейните насоки, изясни още министърът. По думите му документът би трябвало да съдържа всички нужни ограничения, тъй че в средносрочен небосвод сдружението да бъде финансово оздравено и осъвременено.

Мярката има за цел да обезпечи запаси за посрещане на незабавните потребности от ликвидност до края на октомври и да продължи активността си по даване на пощенски услуги и погашение на пенсии. Помощта ще бъде под формата на заем, сподели още министърът на превоза Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни.

" Български пощи " е държавно сдружение, което дава универсални пощенски услуги на цялата територия на България с мрежа от 2973 пощенски станции с 8500 чиновници. Понастоящем сдружението е изправено пред незабавна потребност от ликвидност заради инфлацията и увеличените оперативни разноски, се показва в известието на Европейската комисия. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР