Одобрен е проектът за рехабилитация на пътя Русе – Кубрат,

...
Одобрен е проектът за рехабилитация на пътя Русе – Кубрат,
Коментари Харесай

След протести, АПИ започва ремонт на пътя Русе - кубрат

Одобрен е планът за рехабилитация на пътя Русе – Кубрат, оповестяват от АПИ. Заради неприятното положение на правата на няколко пъти жителите на регионалния град и околията излизаха на митинг. При последните този месец блокираха изходите на Русе за Варна.
Протестиращи затвориха изходите на Русе с искане за ремонт на правата до Кубрат
Участъкът, който ще бъде рехабилитиран, е с дължина 46,74 км за него АПИ отделя 46,4 млн. лева Отсечката свързва популацията от областите Русе, Разград и Силистра, обезпечава връзка и за жителите на 5 общини в Северна България – Русе, Кубрат, Завет, Исперих и Дулово с регионалния град.
Средствата за ремонта ще бъдат обезпечени от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година От тях 29,7 млн. лева безплатна финансова помощ от Оперативна програма “Регионално развитие” и 16,7 млн. лева лично финансиране от страна на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
С осъществяването на плана ще бъдат усъвършенствани експлоатационните качества на пътя, сигурността на придвижването и комфорта на пътуващите по него. След рехабилитацията трасето ще бъде с нова асфалтова настилка и усъвършенствано отводняване, нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.
За да върви работата по-бързо и оперативно, близо 47-километровата права е разграничена на два обекта.
И за двата лота Агенция „ Пътна инфраструктура “ е избрала реализатори на строително-монтажните работи и приготвя сключването на договорите. Има решение за установяване на реализатори на строителния контрол, само че към момента тече срокът за обжалването му. В първия лот е 21,5-километровата права от Русе до 21-ви км на пътя сред с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и през с. Червена вода, а във втория са останалите 25,2 км до Кубрат. Срокът за осъществяване и на двата сектора е 10 месеца.
Отсечката от трансевропейски кулоар № 9 е с огромно стопанско значение за района. Осигурява връзка сред първокласните пътища Русе – Варна и Силистра – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ и посредством нея се стига до пристанището в гр. Русе, акцентират от АПИ.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР