Одобрен е проект на стойност 11,1 млн. лева по оперативна

...
Одобрен е проект на стойност 11,1 млн. лева по оперативна
Коментари Харесай

Транспортът на Велико Търново ще бъде подобрен по проект за 11,1 млн. лева

Одобрен е план на стойност 11,1 млн. лв. по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година за интегриран градски превоз на Велико Търново. Програмата се финансира от Европейския фонд за районно развиване и Държавния бюджет на Република България . Съгласно заповед на Деница Николова - началник на Управляващия орган на програмата и заместник-министър на районното развиване и благоустройството, планът на община Велико Търново е получил позитивна оценка. Следва подписването на контракт за даване на безвъзмездната финансова помощ.
Средствата са предопределени за подобрване на осведомителната, техническа и транспортна инфраструктура на старопрестолния град. Ще бъдат внедрени модерни осведомителни системи за градските транспорти и паркирането, и ще бъдат закупени нови електрически рейсове. Целта е да се подобрят качествено транспортните услуги, организацията на придвижване и престоя, и уличната инфраструктура.

Основен ремонт ще бъде осъществен на бул. „ България “ , по който ще се движат електрическите рейсове.
Две натоварени кръстовища ще бъдат напълно преустроени :
- първото кръстовище е на бул. „ България “ при пресечката с улиците „ Краков “, „ Освобождение “, „ Полтава “ и „ Беляковско шосе “. В този регион ще бъдат завършени и 41 паркоместа.
- второто кръстовище е до Летния спектакъл и обгръща улиците „ Христо Ботев “, „ Седми юли “ и „ Цар Тодор Светослав “.
Над улица „ Магистрална “ ще бъде построен пешеходен надлез , който ще свърже региона на Търговски парк Велико Търново с парк „ Никола Габровски “.
Оптимизирането на трафика в града ще се реализира посредством модернизиране на четири светофарни уредби .

Ще бъдат основани и два буферни паркинга в местността „ Френкхисар “ (под Балдуиновата кула) и в региона на бившето Сержантско учебно заведение с сбор от 300 паркоместата за коли и рейсове. Разработена е нова транспортна линия , която ще свързва главните туристически забележителности с буферните паркинги. По нея ще пътуват три електрически рейсове , за които е планувана зарядна станция . Това е най-екологичният тип превоз по стандартите на Европейския съюз
Управлението на транспортната система ще усъвършенства посредством основаването на надзорен център за организация на превоза . Съвременната осведомителна система на центъра планува монтирането на цифрови табла по натоварените автобусни спирки и на паркингите. Полезен резултат от тях ще бъде облекчаването на работата на синята зона и на останалите обекти за прекъсване и престой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР