ОДМВР Монтана отчита положителна тенденция към намаление на криминалните престъпления

...
ОДМВР Монтана отчита положителна тенденция към намаление на криминалните престъпления
Коментари Харесай

Намалява битовата престъпност в Монтанско

ОДМВР Монтана регистрира позитивна наклонност към понижение на престъпните закононарушения и нарастване на тяхната разкриваемост през месец май на актуалната година. През месеца на територията на област Монтана са регистрирани 96 престъпни закононарушения, по отношение на 176 за месец май на миналата година - следи се спад от 45%. Процентът на разкриваемост е 23,96%, растеж от 5,21%/.
Престъпленията срещу собствеността бележат забележителен спад от 52% /май 2019 година - 35, при май 2018 година - 74./. При кражбите се следи доста понижение от 55%./ 28 против 63 за май 2018 г./. През месеца са регистрирани 4 измами, при 3 – за 2018 година Запазва се равнището на закононарушенията срещу личността – 11 за май 2019 година, при същия брой за миналата година. През месеца няма записано съзнателно ликвидиране. Извършен е един обир. Посегателствата по отношение на МПС са 2, при 6 – за 2018 година През месеца са конфискувани 105,2 кг нарязан тютюн, без нужния по закон български акцизен бандерол.
С цел противопоставяне на битовата престъпност с присъединяване на чиновници от Зонално жандармерийско ръководство - Монтана са извършени взаимни 21 профилирани полицейски интервенции в обитаемоте места. Мобилните полицейски екипи са осъществили 24 срещи с представители на локалната власт и популацията в дребните обитаеми места. Проведени са 5 профилирани полицейски интервенции против противозаконната миграция, при които не са открити нелегално пребиваващи жители от трети страни и мигранти. По време на изборите за членове на Европейски парламент чиновниците на ОДМВР Монтана са направили инспекции на 22 сигнала за нарушавания, свързани с изборния развой. Съставени са 17 предупредителни протокола и са формирани 2 досъдебни производства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР