Одиторска проверка е показала, че Volkswagen в продължение на години

...
Одиторска проверка е показала, че Volkswagen в продължение на години
Коментари Харесай

Volkswagen е послъгвал за продажбите си във Франция

Одиторска инспекция е посочила, че Volkswagen в продължение на години е " украсявал " информацията за продажбите си във Франция. Общо в докладите за тях са попадали над 800 000 непродадени коли.

Според немското издание Der Spiegel, операцията с цифрите е осъществявана във френското посланичество на концерна. В докладите са попадали коли, които са доставяни много откакто са били продадени на хартия. Става дума освен за коли на Volkswagen, само че още и на Seat, Audi и Skoda, които са били регистрирани месеци и даже години след посочената в документите продажба.

След извършения одит, изработен през април тази година, шефът на френското посланичество на концерна VW Жак Ривоал е бил уволнен. Като причина за уволнението е посочено " различие " сред висшето управление на Volkswagen и това на френското му поделение.

По резултати от продажбите за предходната година, Volkswagen се води най-големият в света авто производител. По формалните данни /включително и френските/ концернът е продал в международен мащаб 10 312 400 автомобила, а приръст в продажбите си са посочили всичките негови марки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР