Одиторите на НАСА предупредиха в годишния си доклад, че космическата

...
Одиторите на НАСА предупредиха в годишния си доклад, че космическата
Коментари Харесай

„Значителни предизвикателства“ бавят пилотираните космически полети

Одиторите на НАСА предизвестиха в годишния си отчет, че галактическата организация е изправена пред „ обилни механически провокации “ , които засягат и сигурността, и би трябвало да бъдат решени, преди астронавтите да полетят в частните капсули , съобщи АП.

В отчета се отбелязва, че фирмите „ Боинг “ и „ Спейс Екс “ закъсняват с няколко години за транспорта на екипаж до Международната галактическа станция. Частните галактически кораби, или капсули, евентуално няма да бъдат сертифицирани преди идващото лято и НАСА би трябвало да изготви реален график, с цел да не рискува с сигурността . Официални лица от НАСА одобряват рекомендацията, както и множеството други забележки в одиторския отчет от 53 страници.

Одиторите означават също, че НАСА е платила на „ Боинг “ 287,2 млн. $ повече, с цел да подтиква компанията да напредва. Според тях по-голямата част от тези разноски не са били нужни. НАСА не е съгласна са тази забележка.

Място в капсулата „ Старлайнър “ на „ Боинг “ ще коства 90 млн. $ , съвсем два пъти повече, в сравнение с в пилотирания транспортен съд „ Дракон “ на „ Спейс Екс “ (55 млн. долара). Изчислението е въз основата на екипаж от четирима, при един или два полета годишно.

При по-нататъшно закъснение на „ Боинг “ и „ Спейс Екс “ НАСА ще изиска да купи спомагателни места в съветските кораби през 2020 година и 2021 година , както предлагат инспекторите. Цената на място в тях до момента беше 82 млн. $.-->

„ Спейс Екс “ направи сполучливо тестване на обезопасяващата система на капсулата в сряда в Кейп Канаверал. Същият тест през април се провали. Предстои системата за избавяне на астронавти на „ Спейс Екс “ да бъде тествана и с фактически изстрелване. „ Боинг “ направи такова сполучливо тестване предходната седмица в Ню Мексико.

„ Боинг “ възнамерява да изстреля „ Старлайнър “ към МКС без екипаж през декември. „ Спейс Екс “ направи сходен изпитателен полет през март. По време на посещаване в изследователския център „ Еймс “ през вчерашния ден, вицепрезидентът Майк Пенс сподели, че американските астронавти ще изхвърчат от Кейп Канаверал от идната пролет, само че не посочи с коя компания.

Заключението на одиторския отчет е, че „ Боинг “ и „ Спейс Екс “ са постигнали забележителен напредък за осем години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР