Одитът, който бях поръчал преди Нова година завърши и визираше

...
Одитът, който бях поръчал преди Нова година завърши и визираше
Коментари Харесай

Иван Иванов: В момента се извършва промяна на ръководството на Напоителни системи

" Одитът, който бях поръчал преди Нова година приключи и визираше дейности на предходното управление на " Напоителни системи ", които в дребна или огромна степен могат да доведат до източване на сдружението, нарушение на финансовата дисциплинираност в него и вероятно декапитализирано ", това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов по въпроса с вътрешния одит на държавното сдружение " Напоителни системи ".

" Всички изводи от вътрешния одит бяха изпратени към ДАНС, с цел да могат проверяващите органи да могат да квалифицират осъществените дейности, които касаят публични поръчки, които съгласно отчета са нарушили духа на закона ", добави той

Той посочи, че са дисквилифицирани избрани участници, на разположение са знаци за машинация, което би сложило под риск използвнето на евросредства, съгласно отчета във връзка с публичните поръчки.

И добави, че не познава избираните реализатори и не желае да ги познава.

" Факт е, че в одитния отчет са посочени редица нарушавания, които сме получили от Държавна фирма " Земеделие " и от организацията, която сертифицира евросредствата. Според тях вероятността да се наложи финансова промяна е налице ", посочи министърът.

" В момента върви смяна на управлението на " Напоителни системи ", защото остарялото управление не пожела да подпише писмата до компаниите за преустановяване на договорите и започване на нови процедури след премахване на нередностите от одитния отчет ", акцентира Иван Иванов.

" Избран е новият ръб на шефовете. Директор мисля, че е господин Николай Чалъков и още четирима души в борда на " Напоителни системи ", посочи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР