Одит на Европейската комисия потвърди, че чешкият министър-председател е в

...
Одит на Европейската комисия потвърди, че чешкият министър-председател е в
Коментари Харесай

Euraktiv: Според ЕК Андрей Бабиш е в конфликт на интереси

Одит на Европейската комисия удостовери, че чешкият министър-председател е в спор на ползи, заради предходната си бизнес империя, която е вложил в доверителни фондове, предава Euroactive, като се базира на информация от електронното издание на чешкото списание Respekt.
Европейската комисия съобщи, че е изпратила резултатите от одита на чешките управляващи, само че заяви, че наличието е поверително, тъй като одитната процедура е в ход, цитира изданието Агенция " Фокус ".
Говорител на чешката холдингова компания " Agrofert " съобщи, че компанията няма информация за резултатите от одита. Компаниите от групата на " Agrofest ", които са ядрото на активите на Андрей Бабиш, са оценени от списание " Forbеs " на 3,5 милиарда $ и са едни от най-големите получатели на дотации от Европейския съюз за земеделие и капиталови планове.
Те се ръководят от два доверителни фонда от 2017 година, като съглашение е направено, с цел да може Бабиш да отговори на локалния закон за спор на ползи. По-рано той повтори в ефирен спор, че е извършил всички законови отговорности.
Предварителният одит, който изтече през юни, навежда на мисълта, че страната може да бъде изправена пред задължението да върне милиони евро помощ от Европейски Съюз, предоставени на фирмите от " Agrofest ".
Actualno.com напомня, че през юни чешкият министър-председател Андрей Бабиш и държавното управление му оцеляха при избор на съмнение, провокиран от изказванията, че милиардерът е въздействал върху разпоредбите за разпределение на евросредства, с цел да може да се облагодетелства холдингът му " Agrofest ". Ообвинението излезе след отчет на ОЛАФ. Управлението му е беллязано със серия от кавги и митинги. Можете да прочетете още в тази публикация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР