Одеса. Вицепремиерът Валери Симеонов и българска делегация от народни представители

...
Одеса. Вицепремиерът Валери Симеонов и българска делегация от народни представители
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов: Благодарим на Одеска област за оказаната помощ на българите в Украйна при кандидатстване в български университети

Одеса. Вицепремиерът Валери Симеонов и българска делегация от народни представители и заместител министри посетиха Одеска област. Вицепремиерът организира среща с губернатора на Одеската регионална администрация Максим Степанов. Това оповестиха за Агенция " Фокус " от пресофиса на вицепремиера .
На срещата, Симеонов изрази признателност на сътрудниците на департамента по обучение на Одеска област за оказаното подпомагане в организирането и провеждането на кандидат-студентска акция за банкет на студенти с български етнически генезис от Украйна за образование в български университети през образователната 2017-2018 година Българската страна оцени високо и положените старания на украинските управляващи за поправяне на интернационалния път Одеса-Рени, който има значимо значение за контактите сред българските и украинските жители, туристическия продан и осъществяване на икономическия капацитет на България и Украйна. Симеонов съобщи и интереса на България да взе участие в обсъжданото отдаване на концесия на терминал в пристанище „ Черноморск “. След срещата с губернатора на Одеска област, българската делегация посети завода „ Одескабел “ с шеф Димитър Йоргачов и организира диалог със чиновници на генералното консулство във връзка тяхната акция за набиране на средства за издигане на монумент на Иван Вазов пред Градска канализация Одеса, като бе направена и първа копка.
Посещението в Украйна е осъществено благодарение на откритата постоянна авиолиния София-Одеса-София с полети всеки петък и неделя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР